Inovacija

Biciklisti uskoro više neće trebati pumpe za gume

AutoMoto / Flash | 29. 04. 2017. u 16:16 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođač pneumatika, 'Bridgestone', razvio je 'bezzračnu' biciklističku gumu koja je konstruirana tako da se neće moći probušiti. Koliko puta ste morali prekinuti vožnju bicikla zbog probušene gume i nastaviti dalje pješice, gurajući svoj dvotočkaš pored sebe do prvog majstora?

Ako ove revolucionarne gume, koje je konstruirao 'Bridgestone' nađu primjenu u industriji proizvodnje bicikala, muke rekreativaca i onih koji ovu vrstu vozila koriste kao svakodnevno prijevozno sredstvo mogle bi postati prošlost.

Kompanije kao što su 'Michelin' i 'Bridgestone' već godinama rade na gumama kod kojih, umjesto zraka, sama konstrukcija služi za amortizaciju pri kontaktu sa cestovnom podlogom. Sila pritiska vozila na površinu prenosi se na savitljive poliuretanske krakove, pa se guma može prilagoditi neravninama i izbočinama na cesti zbog čega je naročito pogodna za terensku vožnju.

Ova vrsta guma za sada se uglavnom koristi samo na vozilima koja se kreću malim brzinama, jer su pri većim brzinama 'bezzračne' gume previše bučne zbog vibracija koje stvaraju, prenosi B92.

Do sada su se prototipovi ove vrste guma koristili uglavnom na terenskim ATV i nekim vojnim vozilima, ili na kosilicama za travu, malim traktorima, kao i na vozilima koja se koriste u građevinarstvu ili za golf terene.

'Bridgestone' se nada da bi se njihove 'bezzračne' gume mogle naći na produkcijskim biciklima do kraja 2019. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close