Nova tehnologija

Citroen C3 za 2017. pun novih tehnoloških dostignuća

AutoMoto / Testovi | 30. 06. 2016. u 13:42 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U javnost su 'procurile' fotografije treće generacije modela C3 uoči njegove službene premijere. Novi Citroen C3 ima manje konzervativan dizajn od prethodnika, a mnogi stilski detalji preuzeti su sa modela iz aktualne game francuskog proizvođača, piše B92.

Od crossovera C4 Cactus pozajmljeni su bočni zaštitni 'airbump' dodaci na donjem dijelu vrata i detalji unutrašnjosti, od Citroena C4 Picasso maska hladnjaka i dvodijelni farovi, a od malenog C1 zanimljiva dvobojna karoserija, koja će biti dostupna kao doplatna opcija.

Zadnji dio automobila inspiriran je modelom DS3, uključujući i dizajn farova. Spekulira se da novi C3 neće u ponudi imati panoramsko vjetrobransko staklo koje se nastavlja na prednji dio krova, kao što je to bio slučaj kod druge generacije ovog automobila.

Očekuje se da će Citroen C3 biti dugačak oko 4 m, širok 1,75 m, a visok 1,47 m, dok će zapremina prtljažnika iznositi oko 300 l.

C3 je opremljen suvremenim internetskim tehnologijama, kao što je ConnectedCAM Citroën™, ugrađena kamera visoke razlučivosti koja omogućuje dijeljenje slika i videa, a predstavljena je prvi put u svijetu.

Novi C3 svojim putnicima nudi utočište koje putnike štiti od vanjske okoline, te ih zaklanja od ceste. Nudi jednostavniju upotrebu zahvaljujući, na primjer, dodirnom tabletu od 7’’ na kojem su dostupne sve funkcije te opciji otključavanja i pokretanja vozila bez ključa. Novi C3 ima 5 vrata te je praktičan, a istodobno i kompaktan uz duljinu od 3,99 m.

Novi C3 nudi i niz opreme koja vozaču pojednostavljuje život: navigacijski sustav 3D s glasovnim prepoznavanjem i povezan s internetom, kamera za vožnju unatrag, upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka i nadzor mrtvog kuta. Učinkovitost novog modela C3 odražava se i u gami snažnih i ekonomičnih motora: benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi te u automatskom mjenjaču najnovije generacije EAT6.

Kopirati
Drag cursor here to close