Predstavljanje

Novi Audi A4 stigao u BiH

AutoMoto / Flash | 11. 12. 2015. u 12:31 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prestižna automobilska marka Audi na bh. tržištu ponudila je svoj novi Audi A4 koji je danas predstavljen u Audi salonu Porsche Sarajevo.

Promociju ovog impresivnog i inovativnog automobila otvorio je direktor Porsche BH d.o.o. Senad Olovčić koji je kazao kako će novi model sigurno biti doprinos u ukupnom rezultatu koji ostvaruju u BiH.

''Već mnogo generacija ovog modela smo u BiH na neki način uspostavili, lansirali u prodaju i postigli dobre rezultate. Kompanija svakako računa i na ovaj model koji će u sljedećoj i sljedećim godinama imati pozitivan utjecaj na našu ukupnu prodaju u BiH'', kazao je Olovčić.

Po njegovim riječima, Audi je kroz svoj tehnički napredak, koji je ostvario i ponudio kako globalno, tako i u BiH, privukao značajan broj kupaca.

''Siguran sam da će Porshe BH s ovim i ostalim modelima imati jaku uzdanicu da ostvarimo naše prodajne i poslovne rezultate i planove'', dodao je Olovčić.

Što se tiče novog Audija A4, kako je istaknuto, sve je vezano za tehnologiju i nove komunikacije. Radi se o modelu koji je zasnovan na MLB platformi, 120 kilograma je ušteda na težini u odnosu na stari model, a od karakteristika je izdvojeno i poboljšanje performansi i dinamike, smanjenje potrošnje i emisije CO2 , nova generacija MMI sistema, unaprjeđene su vozne karakteristike, povećana sigurnost i drugo.

Novi Audi A4 na bh. tržištu dostupan je već od 54.300 KM za motor 1,4 i TFSI (ručni mjenjač).

Kopirati
Drag cursor here to close