Renault Sport Technologie

Renault Duster Dakar tim uspješno prkosi argentinsko-bolivijskoj pustinji

AutoMoto / Testovi | 15. 01. 2016. u 16:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ni kiša, ni vjetar, niti surovi uvjeti argentinsko-bolivijskog pijeska ne prkose nastupu ovogodišnjeg Renault Duster Dakar tima.

S bogatim iskustvom izgrađenim i stečenim u prethodne tri godine, Renault Sport odjel koji ovu godinu zasigurno ima pune ruke posla na motorsport borilištima širom svijeta, pogotovo sa povratkom tvorničke F1 ekipe, može uoči završnice ovogodišnjeg izdanja relija Dakar proglasiti početak godine uspješnim.

Dvije posade ovogodišnjeg Dustera neometano grabe ka završnici najsurovijeg i najizdržljivijeg svjetskog relija, ali istovremeno uživaju u podršci koju je bezrezervno osigurala motorsport divizija Renault Sport Technologies, koja je donijela svu svoju tehnološku stručnost i iskustvo iz reli discipline cross-country.

Posljednjih mjeseci, tim od 30 inžinjera, tehničara i mehaničara proveo je temeljite pripreme, kako bi dva Dustera odgovorila na sve zahtjeve i bila konkurentna u ekstremno-izazovnom maratonu argentinsko-bolivijskog nepristupačnog terena.

Naime, ovogodišnja edicija Dustera ima poboljšano podvozje i reduciranu masu, te veću izlaznu snagu svog 8-cilindarskog agregata VK-50 sa monstruoznih 387 KS, nastalog unutar redova Renault-Nissan Alijanse.

Iako se na bosanskohercegovačkom, ali i na zapadnoeuropskom tržištu Duster izuzetno dobro prodaje pod znakom Dacije, iz komercijalnih razloga Renault je ''potpisnik'' dakarskog Dustera.

Međutim, kako bi održao avanturistički duh Dakar relija, paralelno sa trkačim modelom, Renault je za određena tržišta predstavio i novu limitiranu ediciju Renault Duster Dakar.

Ova specijalna verzija Dustera se temelji na razini Dynamique opreme, a uključuje niz karakterističnih ukrasa izvana, ali i u enterijeru, kako bi vjerodostojno naglasila sportske crte izvornog modela.

Kopirati
Drag cursor here to close