Prodaja

Samo Kina ne voli BMW

AutoMoto / Flash | 12. 01. 2016. u 08:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodeći njemački proizvođač automobila BMW objavio je kako je prošle godine prodao rekordan broj vozila u svijetu zahvaljujući prije svega novim modelima, ali i da je njegovo poslovanje blago usporilo u Kini.

Kupcima diljem svijeta je u 2015. godini isporučeno ukupno 2,247 milijuna vozila marke BMW, Mini i Rolls-Royce, što je za 6,1 posto više u odnosu na 2014. godinu, navodi se u priopćenju njemačke kompanije, a prenosi Tanjug.

"Prošla godina je bila najuspješnija godina ikada za BMW grupaciju, jer je petu godinu zaredom registrirana nova rekordna godišnja prodaja automobila", navodi se u priopćenju grupacije.

Samo u prosincu, prodaja BMW-a je međutim pala za 0,8 posto, na 213.537 vozila.

"Naša prodaja je konstantno rasla tijekom godine, usprkos poteškoćama na pojedinim tržištima. Očekujemo da će se mnogi izazovi zadržati i u 2016. godini", izjavio je direktor prodaje, Ian Robertson, na sajmu automobila u Detroitu.

BMW-ova prodaja u Europi je skočila za 9,4 posto, u Južnoj i Sjevernoj Americi za 2,8 posto, a u Aziji za 4,2 posto.

"Snažna prodaja je zabilhježena širom svijeta, uz izuzetak kontinentalne Kine gdje su se značajne poteškoće negativno odrazile na čitav luksuzni sektor", navodi se u priopćanju BMW-a.

U Kini, prodaja je porasla za 1,7 posto, objavila je njemačka grupacija.

Kopirati
Drag cursor here to close