četiri puta tjedno

'AtlasGlobal' treća aviokompanija koja sa sarajevskog aerodroma leti u Tursku

Gospodarstvo / Flash | 22. 06. 2017. u 11:18 D.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi avion turske aviokompanije ''AtlasGlobal'' sletio je danas u Sarajevo čime je ozvaničena suradnja s Međunarodnim aerodromom Sarajevo.

Direktor ''AtlasGlobal'' Recep Emanet tim povodom je kazao da kompanija koju predstavlja na tržištu Bosne i Hercegovine vidi potencijal te da će broj letova, koji je u početku četiri puta tjedno, biti povećavan.

"U BiH, kao i na svakom našem tržištu, trudit ćemo se postati omiljena aviokompanija po izboru putnika. Vjerujemo da naša linija za Sarajevo ima sjajnu budućnost", istaknuo je Emanet.

Da suradnja s ''AtlasGlobalom'' ima svijetlu budućnost smatra i direktor sarajevskog aerodroma Armin Kajmaković koji je naglasio važnost povezanosti sa što više aviokompanija zbog konkurentnosti, a što na kraju rezultira da putnicima korištenje avioprijevoza bude jeftinije.

Podsjetio je da sada avioni više od 20 kompanija, uključujući i sezonske, prometuju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

"Dolaskom 'AtlasGlobal' u Sarajevo naši putnici na raspolaganju imaju tri aviokompanije koje lete na dva turska aerodroma" naveo je Kajmaković dodajući da će to, očekivanja su, dovesti do povoljnije ponude.

Turski veleposlanik u BiH Haldun Koc zadovoljan je što se i na ovaj način jačaju veze BiH i Turske.

"Ovo je pokazatelj dobre suradnje Sarajeva i Istanbula, a 'AtlasGlobal' je dolaskom u Sarajevo pokazao da BiH ima potencijala za razvoj, u prvom redu, ekonomije i turizma" naglasio je Koc.

Poručio je da između dvije prijateljske države ima mjesta za razvoj suradnje i da potencijali nisu potpuno iskorišteni, ali da volja postoji.

Letovi iz Sarajeva ''AtlasGlobal'' aviokompanijiom obavljat će se između Međunarodnog aerodroma Sarajevo i istanbulskog Međunarodnog aerodroma "Kemal Ataturk" četiri puta tjedno, ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom iz Sarajeva.

''AtlasGlobal'' je osnovan u  ožujku 2001. godine. Sada leti na 57 odredišta u 35 država svijeta. Ima redovne letove unutar Turske i do Azije, Srednjeg istoka i Europe.

Kopirati
Drag cursor here to close