Nema pretplate

BHRT: Naplata RTV pretplate bilježi stalni pad

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2014. u 15:09 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor BHRT-a informiran je na današnjoj sjednici da naplata RTV pretplate bilježi stalni pad, a procjenjuje se da će po ovom osnovu do kraja 2014. godine prihod BHRT-a biti manji za više od tri milijuna KM.

U tom smislu, zatraženo je od menadžmenta da poduzme sve mjere da bi se financijski problem ublažio i da se ne bi ugrozila misija javne radio televizije.

Usprkos činjenici da su ostvarene uštede na svim stavkama veće od dva milijuna KM u tekućoj godini, poslovanje BHRT-a je na granici likvidnosti, priopćio je Upravni odbor BHRT-a nakon sjednice.

Svjesni izuzetno teške financijske situacije, Upravni odbor zatražio je od menadžmenta hitnu realizaciju akcionih planova za restrukturiranje BHRT-a i iznalaženja modela stabilnog financiranja.

Odluka o sudjelovanju BHRT-a na Eurosongu 2015. godine ovisit će isključivo od toga da li će menadžment osigurati partnere koji bi sponzorirali cijeli projekat.

Upravni odbor BHRT-a prihvatio je informaciju o radu na izradi jesenje sheme, koja se priprema u otežanim financijskim uvjetima, a biti će finalizirana do naredne sjednice.

Upravni odbor konstatirao je zastoj u radu Odbora sustava javnih radiotelevizijskih sistema BiH koji je izazvan, kako je priopćeno, blokadom Radiotelevizije Republike Srpske (RTRS).

BHRT je otvoren za suradnju i čini napore da se suradnja s RTRS-om obnovi i rad Odbora sistema nastavi, da bi se nastavile aktivnosti u implementaciji prve faze digitalizacije, gdje je došlo do zastoja.

Kopirati
Drag cursor here to close