Redovita sjednica

FERK raspravljao o dozvolama za rad u Zavidovićima, Orašju, Čitluku ...

Gospodarstvo / Flash | 31. 08. 2015. u 12:24 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 14. redovnu sjednicu u 2015. godini, na kojoj je doneseno Rješenje kojim se izdaje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelju zahtjeva 'EBH' d.o.o. Sarajevo.
Dozvola se izdaje na razdoblje važenja do 21.01.2019. godine i to u proizvodnim objektima: 'Čardak', instalirane snage 945 kW (kilovat) i predviđene godišnje proizvodnje 4,514 GWh (gigavatsat), te 'Rujevica-ušće' instalirane snage 714 kW i predviđene godišnje proizvodnje 2,602 GWh, koji se nalaze na vodotoku rijeke Gostović u općini Zavidovići.

Odlučujući po Zahtjevu za dozvolu za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva 'COMEX' d.o.o. Tešanj, FERK je donio Zaključak kojim se postupak prekida i nalaže se podnositelju da zatraži od Službe za katastar, urbanizam i imovinsko-pravne poslove Općine Tešanj pokretanje postupka utvrđivanja instalirane snage izgrađene solarne fotonaponske elektrane 'Raduša' u naselju Raduša, općina Tešanj.

Također, doneseno je Rješenje kojim se izdaje dozvola za rad za proizvodnju električne energije, podnositelju zahtjeva Obrt 'POLJOTRG' vl. Bektaš Dženeta, Visoko. Predmetna dozvola se izdaje na razdoblje važenja 10 godina, a proizvodnja će se obavljati u proizvodnom objektu, mikropostrojenje solarna fotonaponska elektrana 'POLJOTRG', instalirane snage 23,00 kW i predviđene godišnje proizvodnje 31,150 MWh (magavatsat).

Također, usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikro-postrojenjima OIE podnositelja zahtjeva Samostalne obrtničke radnje 'SOL-VES' vl. Veselko Penava, iz Posušja, te je u skladu sa tim odlučeno da će se opća rasprava obaviti dostavljanjem pisanih komentara javnosti i to do 14.09.2015. godine do 12 sati, poštom na adresu Blajburških žrtava br. 33, Mostar, kao i na elektronsku adresu [email protected]. Tekst nacrta ove dozvole može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a ferk.ba.

FERK je usvojio i dva obavještenja za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva. Riječ je o zahtjevima za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva 'Šokčević' d.o.o. Orašje i IGI Solar d.o.o. Čitluk. Više informacija o podnesenim zahtjevima može se dobiti u prostorijama FERK-a. Pisani komentari i zahtjevi za sticanje statusa umješača podnose se do 11.09.2015. godine do 10 sati, na adresu FERK-a, a pisani komentari mogu se dostaviti i faksom ili na elektronsku adresu [email protected].

Na kraju je donesena Odluka o utvrđivanju regulatornih naknada za 2015. godinu i ista će biti objavljena u 'Službenim novinama Federacije BiH', navedeno je u priopćenju iz ove institucije.

Kopirati
Drag cursor here to close