S robnom razmjenom

Italija je drugi vanjskotrgovinski partner BiH

Gospodarstvo / Flash | 15. 06. 2017. u 13:15 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih poslova BiH Mirko Šarović, sastao se danas sa novoimenovanim veleposlanikom Italije u BiH Nicolaom Minasi, u cilju razgovora o zajedničkim projektima, vanjskotrgovinskoj razmjeni i daljem unaprjeđenju suradnje dvije zemlje.

Zajednički je konstatirano da je Italija drugi vanjskotrgovinski partner BiH, sa robnom razmjenom, na godišnjem nivou, od 3 milijarde i 30 milijuna K;, navedeno je u propćenju ministarstva.

''Važno je da se robna razmjena sa Republikom Italijom konstantno povećava, sa značajnom pokrivenošću od strane BiH, od preko 60%'', istaknuo je ministar Šarović.

Na sastanku je razmatran prijedlog o zaključivanju sporazuma između dvije zemlje, u oblasti poljoprivrede i šumarstva, kako bi se, kroz različite projekte, iskoristila značajna financijska podrška Republike Italije. Također je, s talijanske strane, upućen prijedlog za zaključivanje sporazuma o zaštiti prirodne okoline i klimatskih promjena.

Veleposlanik Minazi uručio je ministru Šaroviću poziv italijanskog ministra za ekonomski razvoj Carla Calenda za prisustvo na Samitu za Zapadni Balkan u Trstu 12. srpnja gdje će Bosna i Hercegovina, za financiranje iz fondova Europske unije, kandidovati značajne razvojne projekte

Kopirati
Drag cursor here to close