Svibanj

Nastavljen rast prihoda od neizravnih poreza

Gospodarstvo / Flash | 04. 06. 2017. u 11:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za  neizravno oporezivanje u prvih pet mjeseci prikupila je 2 milijarde i 690 milijuna KM, što je za 145 milijuna KM ili 5,69 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, kada su neizravni porezi iznosili 2 milijarde i 545 milijuna KM.

U svibnju je prikupljeno 577 milijuna KM neizravnih poreza, što je za 58 milijuna KM više u odnosu na svibanj prošle godine.

Nakon izvršenih povrata PDV-a poreznim obveznicima koji su u prvih pet mjeseci iznosili 504 milijuna KM, neto prikupljeni prihodi koji su otišli u raspodjelu korisnicima u razdoblju siječanj - srpanj, a to su država, entiteti i Distrikt Brčko, iznosili su 2 milijarde i 185 milijuna KM.

Ovi prihodi veći su za 68 milijuna KM u odnosu na prihode koje su sa jedinstvenog računa korisnici dobili u istom razdoblju prošle godine.

Za financiranje državnih institucija u razdoblju siječanj - svibanj raspoređen je iznos od 306 milijuna KM, Federaciji Bosne i Hercegovine je raspoređeno 1 milijardu i 190 milijuna KM, Republici Srpskoj 610 milijuna KM, a Distriktu Brčko je raspoređeno 66 milijuna KM, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close