CPCD

Održana radionica o partnerstvu između civilnog društva i poduzetništva u BiH

Gospodarstvo / Flash | 26. 10. 2016. u 11:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za promociju civilnog društva (CPCD), u partnerstvu Ureda projekta tehničke potpore organizacijama civilnog društva (TACSO), danas je u Mostaru organizirao radionicu "Partnerstvo između civilnog društva i biznisa u BiH - Suradnja izvan grantova".

''Na radionici smo razgovarali o načinima suradnje između poduzetništva i nevladinog sektora, prvenstveno s idejom udruživanja kapaciteta i pretpostavki koje i na jednoj i drugoj strani postoje'', kazao je Omir Tufo, projekt menadžer CPCD-a.

Radionica je, ustvrdio je Tufo, također, pružila mogućnost sudionicima da procjene koristi od suradnje između organizacija civilnog društva i poduzetništva te da definiraju potencijale za budući razvoj društveno odgovornog poslovanja.

Kao razlog što ova suradnja već nije zaživjela, Tufo prvenstveno navodi nedovoljno poznavanje predstavnika u nevladinom sektoru i poduzetništvu.

''Mi smo ovdje kao facilitatori tog procesa, u smislu da nevladine organizacije i poduzetništvo pronađu zajednički interes'', kazao je projekt menadžer CPCD-a.

Napomenuo je kako se već dugo govori da i nevladin sektor mora tražiti nove izvore za financiranja jer sadašnji nevladin sektor, koji počiva na donatorskoj pomoći, stranoj ili domaćoj, sigurno u sljedećih par godina neće moći sebi osigurati godišnju financijsku konstrukciju  samo na osnovu grantova.

Osim Mostara, ova je radionica održana u Doboju, a još će se organizirati u Sarajevu i Brčkom.

Radionice se organiziraju u okviru programa "Ljudi ljudima" (People to People – P2P) koji je dio strategije Europske komisije za potporu civilnom društvu.

Kopirati
Drag cursor here to close