doFirme

Poziv za certificiranje društveno odgovornih tvrtki

Gospodarstvo / Flash | 17. 07. 2014. u 09:50 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U današnjici širom svijeta se daje veliki značaj društvenoj odgovornosti a pod tim spada i korporativna društvena odgovornost. Tvrtke imaju moralnu obavezu da pomognu društvo i zajednicu u kom se nalaze. Postoje mnogi načini da tvrtka bude društveno odgovorna kao što su donacije za nastradale u poplavama, donacije hrane siromašnima, stipendiranje učenika itd.

U Bosni i Hercegovini je počela certifikacija društveno odgovornih tvrtki kako nam objašnjava mr. sci. Emir Čičkušić inače začetnik projekta ''društveno odgovorne tvrtke'' i član SBD Centra (Centar za poslovni i društveni razvoj) odakle je taj projekat i nastao.

- doFirme (društveno odgovorne firme) je proizvod Centra za poslovni i društveni razvoj koji ima za cilj dizanje svijesti o društvenoj odgovornosti prema okolini i zajednici. Istovremeno ćemo nastojati da prezentiramo javnosti sve projekte naših članica koje se dotiču društvene odgovornosti ali također i da kroz razne seminare educiramo javnost o važnosti društvene odgovornosti.Ovaj projekat je nastao radi jedne posebne vizije a to je da u situaciji kakva je sada u BiH jedini način za kolektivnim uspjehom je uzajamna podrška, rekao je mr. sci. Emir Čičkušić.

Kako bi potaknuli tvrtke da pružaju više na polju društvene odgovornosti napravljen je logo koje će tvrtke koristiti na svojim proizvodima i promotivnim materijalima u svrhu diferenciranja naspram drugih a takođe da služi kao dokaz da tvrtka brine o svojoj okolini i zajednici.

Da bi tvrtka dobila certifikat i pravo na korištenje loga potrebno je da ispuni određene kriterije koji su detaljnije objašnjeni na stranici www.doFirme.com.

Mnoge tvrtke u BiH već rade na polju društvene odgovornosti kroz razne aktivnosti ali javnost nije dovoljno upoznata sa tim. Iz tog razloga Centar za poslovni i društveni razvoj neće samo udjeliti certifikate nego će raditi stalno na promociji svojih članica kroz razne seminare, radionice, medije, predavanja i još mnoge druge aktivnosti kako bi se široj javnosti stvorila svijest o važnosti društveno odgovornih tvrtki u BiH.

Ukoliko želite postati član SBD Centra i ostvariti sva navedena prava to možete uraditi na ovom linku www.doFirme.com.

Kopirati
Drag cursor here to close