Posao za 500 radnika

Prevent će dnevno proizvoditi 1.000 presvlaka za Ford

Gospodarstvo / Flash | 18. 06. 2017. u 11:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Adnan Smailbegović, član Nadzornog odbora ASA Preventa, potvrdio je informaciju o velikom poslovnom aranžmanu koji je sarajevska firma sklopila s automobilskim gigantom Fordom.

"Riječ je zapravo o ranije sklopljenom dugoročnom ugovoru za koji se upravo pripremamo jer se radi o velikom poslu. Ugovorili smo isporuku 1.000 platnenih automobilskih presvlaka dnevno za Ford Focus. I ranije smo radili s Fordom, ali ne za tu vrstu automobila, i ne u tako velikom opsegu", rekao je Smailbegović za Slobodnu Bosnu.

Platno za autopresvlake proizvodit će se u Preventovom pogonu u Visokom, a Smalibegović kaže da će Prevent uposliti još nekoliko stotina radnika koji će prethodno proći neophodnu obuku.

"Oni će biti uposleni u postrojenjima šivaonice Preventa u Goruši, no prethodno će svi novouposleni radnici proći neophodnu edukaciju. Još nismo utvrdili točan broj radnika koje namjeravamo zaposliti, ali mogu reći da se broj kreće u rasponu od 300 do 500 radnika, što ovisi od opsega drugih poslova koje smo ranije ugovorii i koje ćemo tek ugovoriti", rekao je Smailbegović, uz napomenu da će isporuka 1.000 autopresvlaka dnevno početi od ožujka 2018. godine i trajati do ožujka 2024. godine, uz mogućnost da se ugovor produži.

Inače, na portalu visokoin.com, objavljen je oglas da Prevent traži 400 radnika u Visokom. U tekstu se radnici pozivaju da se prijave na tečaj šivanja koji će uz instruktore steći osnovnu obuku, vještine i znanja i tako sebi osigurati posao. Za sve polaznike tečaja osigurani su prijevoz i ishrana, prenosi Akta.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close