Vlada HBŽ

Prezentirana karta za planiranje razvoja i prostornog uređenja općine Kupres

Gospodarstvo / Flash | 26. 10. 2016. u 14:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prezentacija Projekta "Karta uporabne vrijednosti poljoprivrednog zemljišta na području Hercegbosanske županije – III faza općina Kupres" upriličena je u srijedu u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije u Livnu.

Prezentaciji su nazočni ministar Poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi Hercegbosanske županije Ivica Brešić sa svojim suradnicima, predstavnik općine Kupres, dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Mostara doc.dr. Danijela Petrović, te predstavnici tima stručnjaka koji su radili na projektu.

Govoreći o projektu, prof. dr. sc. Petrović kazala je kako su korištene najnovije metode iz oblasti analize i obrade pedoloških podataka, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Spomenuta Karta temeljni je dokument za planiranje razvoja i prostornog uređenja općine Kupres. Pedološkom analizom i obradom zemljišnih površina poljoprivrednici dolaze u mogućnost da prvi put koriste suvremene i adekvatne agro-tehničke mjere s naglaskom potrebne uporabe mineralnih gnojiva i drugih sredstava u cilju znatnog povećanja proizvodnje na poljoprivrednim zemljištima.

Kopirati
Drag cursor here to close