Propao dogovor oko trase autoceste Sarajevo-Beograd
Problem u ministrima
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 16:53
IZVOR: Fena
AUTOR: Z.D.
Autocesta MO MO SA
3

Predstavljene su dvije varijante - kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, dok bi druga trasa vodila preko Mesića i Goražda.

Na sastanku državnog i entitetskih ministara prometa i komunikacija u Sarajevu nije dogovorena trasa buduće ceste Sarajevo - Beograd, već će biti zatraženo da idućem sastanku koji će biti održan do 20. srpnja, nazočei predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, kao i entitetski premijeri.

Budući da nije poznato s koliko novca i na koji način će Turska financirati ovaj projekt, službenim dopisom će biti zatražena informacija o namjeravanom iznosu te o detaljima da li će to biti kreditni novac ili neka drtuga varijanta.

To je nakon današnjeg sastanka novinarima izjavio ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko.

Federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić kazao je da su na sastanku predočene dvije varijante buduće trase, prihvatljive za Federaciju: jedna koja od Sarajeva vodi ka Beogradu preko Žepča, Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a druga od Sarajeva preko Višegrada, ali da ta eventualna trasa ne zaobiđe područje Goražda.

Ministar prometa i veza u Vladi Republike Srpske Neđo Trninić, uz napomenu da najaktualnija priča vezana za cestovno povezivanje Sarajeva s Beogradom podrazumijeva trasu od Sarajeva do Vardišta kao krajnje točke.

Imamo dvije varijante, kazao je Trninić, kroz Republiku Srpsku preko Istočnog Sarajeva, Pala, Rogatice, Sokoca, Višegrada do Vardišta, a drugu preko Mesića i Goražda.

Inzistiranje da budućem sastanku nazoče i entitetski premijeri, Trninić je objasnio riječima da su entiteti vlasnici infrastrukture, pa je konačna odluka na njima budući da će oni vraćati kredite ako u turskom finansiranju projekta bude riječ o kreditnom novcu.

Komentari (3)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
even lixs
1. even lixs
prije 65 dan.
Mozda i bolje da je tako.
+20
-1
0
BA
Chrome
Kornelije Sula
2. Kornelije Sula
prije 65 dan.
A nogostup ?
+16
-2
1
BA
Firefox
Mateo Juric
3. Mateo Juric
prije 64 dan.
Ovdje treba angazirat Trumpove strucnjake da naprave zid
+10
-0
0
US
Firefox