Poslovanje

Ryanair napušta Osijek

Gospodarstvo / Flash | 16. 01. 2017. u 19:06 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niskotarifna aviokompanija 'Ryanair' ukida liniju za Osijek, doznaje portal Osijek031 od direktora Zračne luke Osijek Domagoja Marinića.

Marinić ističe kako Zračna luka Osijek (ZLO) još nije dobila nikakvu službenu informaciju od strane 'Ryanaira' te to smatra nekorektnim s njihove strane, prenosi Index. Kada ZLO dobije službenu informaciju, oglasit će se službenim priopćenjem.

Kao najvjerojatniji razlog za gašenje ove linije Marinić navodi odbijanje ZLO-a da plaćaju subvencije 'Ryanairu' u vidu plaćanja reklamiranja na njihovoj službenoj stranici, a što je 'Ryanair' tražio od njih, unatoč činjenici da je linija Osijek-London bila gotovo uvijek puna.

Ipak, Marinić je istaknuo i kako od proljeća kreću nove linije preko niskotarifnih aviokompanija 'WizzAir' (za Basel) i 'EuroWings' (za Stuttgart), koje nisu tražile subvencije poput 'Ryanaira'.

Zaključio je da su uvjeti koje je 'Ryanair' postavio pred ZLO neprihvatljivi, te kako je upravo to razlog što se gasi linija Osijek-London. Stranica avioradar.hr navodi kako je u rezervacijskom sustavu 'Ryanaira' zaustavljena prodaja karata na relaciji Osijek-London nakon 26.ožujka ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close