Afera Agrokor

Šarović: Ramljak mora doći u BiH i prezentirati planove za Mercator

Gospodarstvo / Flash | 13. 06. 2017. u 14:21 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima danas u Sarajevu da posljednje informacije govore da će povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak posjetiti BiH u sljedećih nekoliko dana.

Po njegovim riječima, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, odnosno Ured predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH je o tome obaviješten.

Ministar Šarović kaže da bi Ramljak trebao doći u BiH i prezentirati planove koji se odnose na Mercator.

''Vidjet ćemo je li sve usuglašeno na relaciji Zagreb-Ljubljana, odnosno Slovenije i ključnih povjeritelja i povjeritelja Ramljaka. Od Ramljaka smo tražili i uvjereni smo da će nas o tome obavijestiti koliko je jamstva odobreno od strane bh. kompanija za 'Agrokor' centralu, jer o tome se u javnosti posljednjih tjedana spekulira i spominju se veliki iznosi - 20, 30, 40 milijuna eura'', kazao je ministar Šarović.

Dodao je da ih je Ramljak obavijestio da će u BiH, odnosno njenim predstavnicima u Sarajevu, prezentirati koliko su tvrtke kćerke iz BiH zadužene uime Agrokor centrale.

Ministar Šarović je najavio da se, također, u sljedeća tri tjedna očekuje zakazivanje zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH, te da će vjerjaatno Agrokor biti tema tog sastanka.

Kopirati
Drag cursor here to close