Opasnost

Stare pruge ne mogu izdržati zamišljenu brzinu vlakova

Gospodarstvo / Flash | 21. 12. 2014. u 09:10 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povećanje brzine teretnih vlakova predviđene redom vožnje Željeznica FBiH, koji je stupio na snagu 14. prosinca, nije rezultat modernizacije ili remonta pruge, nego je nerazuman potez pojedinih 'stručnjaka' koji neutemeljeno i ishitreno donose tako važne odluke u ŽFBiH, koje mogu imati i neželjene posljedice'', navodi se u pismu Sindikata mašinovođa-strojovođa FBiH, upućenom predsjedniku Uprave ŽFBiH Nijazu Puziću i drugim organima uprave ovog poduzeća.

U pismu koje potpisuje predsjednik Sindikata Vernes Buljugija navodi se kako povećanje brzine vlakova s 50 na 70 kilometara na sat može utjecati na sigurnost i redovnost željezničkog prometa ali i na sigurnost osoblja koje upravlja lokomotivama na prugama.

U pismu se ističe kako pruge nisu takve kvalitete da bi teretni vlakovi mogli prometovati brzinom od 70km/h.

Među argumentima za svoje tvrdnje, iz Sindikata navode i kako iz godine u godinu tehničko stanje pruga samo gubi na svom kvalitetu, da je posljednji remont tih pruga rađen prije 25 godina, iako je predviđen svakih deset, da je na prugama znatan broj i ugroženih mjesta, mnogo neispravnih putnih prijelaza.

Također, kaže se da su nedavne svibanjske poplave napravile veliki broj odrona i klizišta na prugama, koji još predstavljaju ozbiljnu.

''Pitamo se zašto brzina teretnih vlakova nije povećana još prije 15, deset ili pet godina, kada je tehničko stanje pruge bilo daleko bolje nego sada?'', navodi se u pismu Sindikata mašinovođa-strojovođa FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close