'Majstori i drvo'

Svjetski uspjeh: Najbolji stol i stolica iz BiH

Gospodarstvo / Flash | 16. 01. 2017. u 15:50 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD ("Majstori i Drvo“) ponovila je prošlogodišnji uspjeh pobijedivši u dvije različite kategorije inovativnog namještaja za stolicu i stol na Međunarodnom sajmu u Kelnu (IMM Cologne).

Žiri najznačajnijeg sajma namještaja na svijetu nagradio je dizajn stolice i stola iz najnovije kolekcije "Elle" koja je danas premijerno predstavljena na štandu MS&WOOD-a.

Stolicu i stol fojničkog proizvođača dizajnirala je sarajevska dizajernica Nataša Perković, a nagrađeni su u kategoriji pobjednika Iconic Awards: Interior Inovation Winner.

''Drugi put zaredom ušli smo s našim namještajem ‘created in BiH’ u vrh svjetski priznatih proizvođača. Ako je sajam u Kelnu olimpijada, MS&WOOD je drugi put zaredom istrčao najbolje vrijeme u svojoj kategoriji. Kolekcija 'Elle' je nastala kao plod izvanredne suradnje dizajna i vrhunskih majstora. Ovim je pobijedila i bosanskohercegovačka industrija namještaja, jer drvo je bosansko, dizajneri su iz BiH, majstori i menadžeri su iz BiH'', izjavio je direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav.

Kolekcija Elle je, kako navode iz ove kompanije, proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji s tehnikama klasičnog stolarstva, i ručne obrade u završnici.

''Dvije nagrade Imm Cologne Iconic Awards Winner koje je osvojila kolekcija Elle su priznanje bh. dizajnu i bh. proizvodnji. Uvjerena sam da dolazi vrijeme kada će naša proizvodnja i naš dizajn postati sinonim za izvrsnost na globalnoj razini'', kazala je dizajnerica Nataša Perković.

MS&WOOD je i prošle godine na ovom sajmu nagrađen istim nagradama za stolicu i stol iz 'Primum collection 2016', koju je dizajnirao ADO AVDAGIĆ. Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, uslijedilo je uvrštavanje nagrađene kolekcije na Triennale umjetnosti i dizajna u Milanu.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je još prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “created in BiH” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yorku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 600.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u više od 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2018. godine ova kompanija dostigne proizvodnju jedan milijun komada namještaja godišnje, priopćeno je iz Uprave MCM.

Kopirati
Drag cursor here to close