Sastanak u Sarajevu

Turci žele izravnu liniju Istanbul - Mostar

Gospodarstvo / Flash | 21. 08. 2014. u 11:08 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić primio je u nastupnu posjetu veleposlanika Republike Turske u BiH Cihada Erginaya s kojim je razgovarao o odnosima dvije zemlje.

Poželivši dobrodošlicu veleposlaniku Erginayu u našu zemlju ministar Hadžić je rekao da su Bosna i Hercegovina i Republika Turska dvije prijateljske zemlje sa dobrim političkim odnosima i izuzetnoj kulturnoj suradnji, ali da postoji prostor za unapređenje ekonomskih odnosa.

On je informirao veleposlanika Erginaya o planovima Bosne i Hercegovine u oblasti izgradnje putne infrastrukture, s akcentom na izgradnju autoceste na Koridoru 5C, revitalizacije željezničkog prometa i unapređenja zračnog prometa. Dodao je da su to oblasti u kojima BiH i Turska mogu naći zajednički interes i jačati ekonomsku suradnju.

Veleposlanik Erginay je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom BiH i Turske u izgradnji cestovne infrastrukture. Istaknuo je da postoji interes od strane turskih zrakoplovnih prijevoznika za jačanjem linija prema Bosni i Hercegovini otvaranjem izravne veze između Istanbula i Mostara.

Ministar Hadžić je zaželio veleposlaniku Erginayu uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini i uputio zahvalnost Republici Turskoj i narodu Turske na nesebičnoj i brzoj pomoći tijekom katastrofalnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vijeća ministara i ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close