Utječe na financije

UNO želi riješiti dugogodišnji problem oduzetih vozila

Gospodarstvo / Flash | 19. 06. 2017. u 15:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH na današnjoj je sjednici održanoj u Mostaru prihvatio informaciju koja se odnosi na rješevanje pitanja pravosnažno oduzetih motornih vozila.

Razmatrajući ovu informaciju, UO UNO imao je u vidu da je riječ o dugogodišnjem problemu, koji ima i negativne financijske posljedice, te je prihvaćen prijedlog Uprave, koji će biti upućen Vijeću ministara, kako bi dio posla obavilo resorno Ministasrtvo transporta i komunikacija u procjenama tehničke ispravnosti vozila i oslobađanja u procesu homlogizacije, priopćeno je iz UNO-a.

UO UNO nije danas podržao inicijativu Federalne gospodarske komore o izumjeni Zakona o PDV-u koja se odnosila na oslobađanje obveza plaćanja PDV-a na kamatu u financijskom lizingu jer su analize Uprave pokazale da je to neopravdano.

Članovi UO UNO-a usvojili su danas usuglašeni Pravilnik o obliku i sadržaju službene iskaznice i značke uposlenih u UNO.

UO UNO danas je razmatrao i informaciju o razlozima nekorištenja doniranih skenera iz Kine, te će ova informacija biti dostavljena i Vijeću ministara BiH kako bi se riješile eventualne administartivne barijere kod preuzimanja i korištenja vrijednih donacija., stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close