Vatrogasci nezadovoljni zbog ukidanja dodatka na posebne uvjete rada
Opasne radne okolnosti
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 15:36
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: Z.D.
Vatrogasci slova natpis kamion
0

''Mi radimo opasan posao i razlikujemo se od administracije. Ovaj dodatak imaju svi vatrogasci u svijetu'', ističu vatrogasci.

Nekoliko sindikalnih organizacija vatrogasaca iz Federacije Bosne i Hercegovine, koje su danas u Sarajevu održale sastanak, neprihvatljivim smatraju ukidanje dodatka na posebne uvjete rada u visini od 30 posto u izmjenama Zakona zaštite od požara i vatrogastva.

Time su, tvrdi predsjednik Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne postrojbe Sarajevske županije Armin Hrelja, vatrogasci izjednačeni s ljudima koji rade poslove u uredima.

''Mi radimo opasan posao i razlikujemo se od administracije. Ovaj dodatak imaju svi vatrogasci u svijetu'', naglasio je Hrelja.

Na današnjem sastanku je dogovoreno da će tražiti sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem da razgovaraju i da zaustave ukidanje ovog člana iz zakona koji ih se tiče.

Sastaku su nazočili predstavnici Sindikalne organizacija PVBKS-a, Sindikalne organizacije PVB Tuzla, Sindikalne organizaciji Vatrogasaca grada Mostara i Samostalnog sindikata vatrogasaca Unsko-sanske županije.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.