Sjednica

Vlada Federacije raspravljala o inicijativi Aluminija

Gospodarstvo / Flash | 20. 07. 2017. u 11:16 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici u Sarajevu, razmotriti inicijative za donošenje zakona kojima bi općine Gračanica i Visoko bile uspostavljene kao gradovi.

Na prijedlog Federalnog ministarstva okoliša i turizma, Vlada će se izjasniti o ukupno 2.700.000 KM vrijednim proračunskim transferima, raspodijeljenih kroz šest programa namijenjenih sufinanciranju razvoja turizma.

Danas će biti razmatrano predloženo izdvajanje 3,7 milijuna KM s proračunske pozicije kapitalnih transfera javnim poduzećima, namijenjenih financiranju razvojnih projekata privrednih društava iz oblasti namjenske industrije.

U dnevni red su uvršteni Akcijski plan za realizaciju projekta razvoja trgovine i domaćeg tržišta u FBiH, te Strategija razvoja industrije građevinskog materijala Federacije BiH za razdoblje 2016.-2025. godina.

Pred članovima Federalne vlade je i inicijativa Aluminija d.d. Mostar za ukidanje, odnosno umanjenje visine carinske stope na nelegirani aluminij. Ove sirovine nema u dovoljnim količinama u zemljama Europske unije i CEFTA-a, no ima je na tržištu Rusije i Azije.

Međutim, za uvoz s tih tržišta Aluminij mora platiti carinu po stopi od 4,5 posto, što utiče na cijenu konačnog proizvoda i čini ga nekonkurentnim, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close