Usvojen financijski plan

ZZO HNŽ: Cijena zdravstvene markice za 2017. godinu ostaje 20 KM

Gospodarstvo / Flash | 01. 12. 2016. u 14:18 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravno vijeće Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije (ZZO HNŽ) na današnjoj sjednici u Mostaru usvojilo je financijski plan Zavoda za 2017. godinu u iznosu od 121.931.000 KM.

U odnosu na 2016. godine, Financijski plan za 2017. godinu povećan je za 2,18 posto priopćeno je iz Zavoda.

''Napravili smo realnu procjenu prihoda i na temelju toga planirali smo rashode za sljedeću godinu. Ovo je realan plan koji možemo ispuniti izuzev ako se ne dogodi nešto što u ovom trenutku nismo u mogućnosti predvidjeti. Ovakav plan, između ostalog, rezultat je uvedenih promjena u načinu poslovanja Zavoda.

Povećanje prihoda i smanjenje nepotrebne potrošnje dali su pozitivan rezultat koji se, između ostalog, ogleda u povećanju sredstava planiranih za naše tri bolnice kojima će, u narednoj godini, ugovorna sredstva biti povećana za 1.100.000 KM'', kazao je ravnatelj Zavoda Rade Bošnjak, dodavši kako će Financijski plan biti upućen Vladi HNŽ-a na daljnje postupanje.

Na sjednici, Zavod je usvojio Odluku o visini premije osiguranja za 2017. godinu u iznosu od 20 KM.

Govoreći o ovoj odluci, Bošnjak je informirao članove Upravnog vijeća o tomu da je na posljednjoj sjednici, Skupština HNŽ-a prihvatila prijedlog Vijeća, po kojemu su djeca do navršene 18. godine života oslobođena sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite.

Kako je kazao Bošnjak, oslobađanje te kategorije osiguranika od osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite za Zavod znači i manje sredstava na prihodovnoj strani.

Unatoč tomu Zavod apsolutno razumije i uvažava socijalno stanje i ekonomsku moć osiguranika te je prijedlog Zavoda da premija osiguranja (markica) iznosi 20 KM po osiguraniku kao i prethodnih godina, a vrijeme redovite distribucije da bude od 15.12.2016. godine do 01.03.2017. godine. Ovaj prijedlog Zavoda Upravno vijeće jednoglasno je prihvatilo, priopćili su iz ZZO-a HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close