Masonske ideje

BiH ubila i masone

Kolumna / Kolumne | 28. 06. 2016. u 07:32 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U masonskoj loži BiH riječ o potpunom nerazumijevanju masonske ideje, o "balkanizaciji" masonerije i dovođenju potpuno nesposobnih ljudi na ključna rukovodeća mjesta u bratstvu.

Tako zvuči svjedočenje jednog utjecajnog masona iz BiH o sukobu i fizičkom obračunu četrdesetak članova tog društva koji je izbio proteklog tjedna na zasjedanju u Sarajevu.

Kaže taj mason kako pojedinci ''pripadnost masonskoj organizaciji vide kao šansu da se dočepaju novca, utjecajnih veza, moći i vlasti'' te da je "stanje u masonskom bratstvu je prekopirana slika stanja u društvu - korupcija, nepotizam, bezakonje, nasilje, ekstremizam, netolerancija, mržnja...".

Dakle, potpuno je jasno da je sve što nosi kravatu u BiH nakrivo nasađeno i da sve one koji razmišljaju o bilo kakvim pozicijama u društvu, a koje su meke i udobne, krasi jedna te ista odlika – kabadahijstvo, bezobrazluk i siledžijstvo.

Osim što nam se svijet smije jer nemamo još uvijek svoje nebo, jer smo zemlja koja provodi mir s papira, nema točnog broja stanovnika niti zna točan broj državnih službenika i sisača javnog novca, sada svi upiru prstom u nas jer smo vojsci svojih kravataša dodali još jedne amatere. A budimo iskreni, osim korupcije, koja vlada svugdje na svijetu samo kod nas grize bezobraznije, naš najveći problem upravo je amaterizam.

Uz amatere u foteljama na svim razinama u vlasti, uz amatere u foteljama državnih poduzeća – bio to obični općinski radio ili velika plodonosna državna trtka (ako takva postoji) – sada imamo amatere i među masonima. Gospoda, kakvu zamišljamo u tajnom društvu koja nam na skrivenim sastancima radi o glavi, zapravo je skupina ego-tripera, koji žele urediti društvo po svome. A taj recept je odavno svima poznat – ugurati svoje ljude na što više pozicije kako bi onda zajedno derali nekakvog mačka. Nije bitno kojeg. Bitno je u BiH da se nečiji mačak dere.

Dakle, svijet nam se smije i po laktanju u tajnom društvu koje nije uspjelo zadržati u tajnosti šamaranje za pozicije. A, mi izmrcvareni laktarenjima i laktašenkama, dobivamo još jednom potvrdu da su ukravatljeni u ovoj zemlji svi isti. Samo je razlika u mačku koji se dere.

Uz to, izjava utjecajnog masona kako su ''mnoga od braće lojalniji svojim političkim strankama, gdje ostvaruju materijalni interes, nego što su lojalni masonskoj organizaciji'', potvrđuje koji je mačak glavni.

Bez politike u Bosni i Hercegovini ne možete biti ništa. Pa ni mason i slobodno zidati. Jer u BiH slobode nema. Važno je laktariti, derati tuđeg mačka i biti odan svojoj stranci. A to je već priča koju svi znaju. Ma koliko je kravataši pokušali skriti kao masoni šaketarenje.

Kopirati
Drag cursor here to close