Pregled tjedna

Neviđena šutnja za neviđeni bezobrazluk

Kolumna / Kolumne | 02. 05. 2016. u 07:43 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

25.4. – Ponedjeljak

Pao je snijeg. Prilično iznenađenje za ovo doba godine i za ove krajeve. No, čuda se događaju. Ali samo kad su u pitanju kapljice s neba. Čuda u BiH nema. Tako neće biti čuda za Mostar, čuda za popis stanovništva, čuda za normalnu isplatu mirovina, čuda za čudo.

26.4. – Utorak

Građani BiH troše klikove na poljubac Suzane Mančić i Dare Bubamare. Ekolozi objavljuju kako je u Neumu na 50 četvornih metara zabilježeno 25.000 opušaka. Naše je more za pušenje. Dok svi promoviraju zdravi turizam, mi ne možemo ni odmarati bez rekvizite koju samo ne viđamo u ustima (odabranih) lidera. Dakle, dim je za najniže slojeve, pa čak i ako odmaraju.

27. 4. – Srijeda

Pali su prijedlozi za Mostar u Parlamentu. Čini se kako su sva tri prijedloga stavljena na papir samo kako bi ispalo da oni što godinama ne čine ništa zadnjih dana rade na iznalaženju problema kao ludi. A ludi ispadaju samo oni što ih retorika ponese, pa povjeruju u priče iz tabora o tome kako im samo oni žele najbolje.
Mostarska laž traje godinama, a priče kako je sve dogovoreno, samo su priče. Za malu, stranačku djecu.

28.4. – Četvrtak

Dok javnost u BiH žali nad objavom da je Angelina Jolie bolesna, slabo tko žali nad životima radnika koji prijete samoubojstvom. Ipak je Jolie veća prijateljica Bosne i Hercegovine i puno važnija za naše živote od radnika koji tamo negdje skriveni rade za obećanje poslodavca, kojem država ne želi zavrnuti uši.

29.4. – Petak

Uoči Praznika rada, kojeg neradnička zemlja slavi čak četiri dana, federalni premijer Fadil Novalić, poželio je svima ugodan praznik i obećao da će biti bolje. Nije rekao smije li se narod prejedati na roštiljima.

30.4. – Subota

Gužve na granicama. Vikend i produženi praznik rada savršeni su za putovanje onih koji imaju kamo i s čime. I s čime u džepu. Produljenje slavlja, taj bezobrazluk kojeg nitko na kugli zemaljskoj nije napravio, ionako je napravljeno za one s dubokim džepovima i mekim foteljama.

1.5. – Nedjelja

Praznik rada. Prvi dan. Slab je odziv na roštilje. Zbog kiše. Slab je odziv na prosvjede. Zbog monotonije. Dakle, čini se svakim danom sve više da zaslužujemo radnike pred samoubojstvima, lidere u nebesima i budućnost izvan granica. I stisnute šake samo u džepovima.

Kopirati
Drag cursor here to close