Spojite još

Za velike radnike na jaslama malo je tri dana praznika

Kolumna / Kolumne | 03. 05. 2016. u 08:46 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ukoliko jedan od dana kada se slavi ovaj praznik pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana'', tako slovi dio Zakona koji je obradovao prezaposlenu gospodu u Federaciji BiH i slavlje Praznika rada produžio sve do 3. svibnja.

Shvatio netko ili ne ključni dio zakona, ta slova su napisana da se poštuju i da, slomljeni od besposlenosti neuposlenosti i nerada uposlenih, slavimo posao, rad i prava radnika čak tri dana.

Nevjerojatno je da Federacija BiH, u kojoj ništa, od temelja pa do vrha, nije pošteno i pravedno, dozvoljava sebi luksuz nerada dok s druge strane neprestano govori kako nema vremena za gubljenje vremena. Treba na vrijeme stići ostvariti sve zacrtane reforme, treba raditi na boljem sutra, treba uskladiti zakone, izglasati promjene, prebrojati narod, zajahati posljednji vlak na europskom putu, poraditi na tome da umirovljenici mirovine dobiju, da se uvežu staževi i da agenda napokon zasjaji na kraju federalnog tunela.

Ali, sve to nakon praznika. Toliko se govorilo o žurbama, da su žustri govornici trebali, ni manje ni više, službena četiri dana za odmor i slavlje svojeg nerada.

Nije brižnim vlastodršcima palo na pamet prekršiti zakon o ovome prazniku pa na posao doći ranije. Onako kako krše sva ostala sveta pisma šupljikavih bh zakona. Ako već krše presude ustavnog suda bez kazni, onda bi mogli prekršiti slabašno slovo zakona o prazniku za kojeg velika preškolovana većina s federalnih jasli ni ne zna zašto se obilježava.

No, bezobrazluk nad bezobrazlucima ufoteljenih reformista dobio je ovime još jednu dimenziju. Oni, koji se proslavljaju svojim neradom, slave Praznik rada, a vjerojatno će 11 malih državica – Federacija i kantoni – imati na tisuće onih koji će nakon četiri dana proslave iskoristiti staro bolovanje, lanjski godišnji, pa će na posao stići tek u sljedeći ponedjeljak. Osim ako ne spoje Dane sjećanja na poginule tijekom Drugog svjetskog rata, koji se obilježava 8. i 9. svibnja sa Svjetskim danom ptica selica, koji se slavi 9. i 10. svibnja. I ako tome ne dodaju ''prvi naredni dan poslije ta dva dana''.

Zbog Praznika rada svi su osim pravih robova stali. Dok narod krade bocu pića da proslavi praznik, ufoteljeni reformisti, koji u rukama drže poslove, promjene i svrstavaju nas na dobre i loše članove torova umaraju se od slavlja.

Potom će s prezirom na vagu staviti vaše domoljublje ako kažete da vam je zbog njih vlastita država najveći neprijatelj i reći da ste neprijatelj jer na Dan slobode medija pozivate na kršenje Zakona o praznicima.

Kopirati
Drag cursor here to close