Od tifusa

Anne Frank je umrla ranije nego što se mislilo

Kultura / Flash | 31. 03. 2015. u 12:32 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Anne Frank, židovska djevojčica koju je njen dnevnik o skrivanju tijekom Drugog svjetskog rata učinio simbolom žrtava holokausta, vjerojatno je umrla ranije nego što se mislilo, pokazuje istraživanje Muzeja Anne Frank.

Zaključak istraživanja objavljen je u utorak, na 70. godišnjicu službenog datuma smrti Anne Frank i njene sestre Margot koji su odredile nizozemske vlasti poslije rata.

Istraživači Erica Prins i Gert-Jan Break tvrde, međutim, da su Anne i Margot vjerojatno umrle od tifusa mjesec dana ranije, u rujnu 1945. godine.

Taj zaključak je donijet na osnovu sjećanja svjedoka i dokumenata, prenosi Beta.

Podsjetimo, Anne Frank pravog imena Annelies Marie Frank, bila je Židovka i autorica Dnevnika, u kojem je neposredno i iskreno posvjedočila o drami svakodnevice i odrastanja u izolaciji, strahu i skrivanju.

Pisala je i o patnjama Židova za vrijeme Drugog svjetskog rata. Rođena je u Frankfurtu na Majni 12. lipnja 1929., a većinu života provela je u Amsterdamu u koji je njena obitelj prebjegla nakon što su Židovi bili nepoželjni u Njemačkoj dolaskom nacista.

Njemačko je državljanstvo izgubila 1941. Popularna je postala nakon objavljivanja njenog dnevnika. Dnevnik je temeljen na skrivanju i strahodvladi Njemačke koja je okupirala Nizozemsku u Drugom svjetskom ratu. Živjela je u četveročlanoj obitelji s jednom sestrom (Otto Frank,Edith Frank i Margot Frank).

Kopirati
Drag cursor here to close