Generalni ministar reda fra Michael Perry posjetio širokobriješki samostan
Franjevci
OBJAVA: Ponedjeljak, 19. lipnja 2017. 10:45
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: D.L.
Ratno sklonište fratri ŠB
0

Fra Perry je, također, uputio nekoliko prigodnih riječi, potaknuvši nazočne da se i dalje bore za svoju vjeru na ovim trusnim područjima

U sklopu posjeta Generalne uprave Franjevačkog reda OFM Južnoslavenskoj konferenciji provincijala u nedjelju je generalni ministar reda fra Michael Perry posjetio samostan u Širokom Brijegu.

Tom prigodom, fra Perryja i njegovo izaslanstvo ispred širokobriješke bazilike dočekali su fratri koji djeluju u samostanu, na čelu s gvardijanom fra Tomislavom Puljićem. Nakon dočeka uputili su se u crkvu gdje ih je gvardijan pozdravio i izrazio dobrodošlicu.

Fra Perry je, također, uputio nekoliko prigodnih riječi, potaknuvši nazočne da se i dalje bore za svoju vjeru na ovim trusnim područjima, priopćeno je iz Vicepostulature postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće".

Izaslanstvo je obišlo samostan i Muzej te su se pomolili na grobu dvadesetčetvorice hercegovačkih fratara ubijenih u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Fra Vendelin Karačić je nakon toga kratko izložio povijest crkve i samostana, a fra Miljenko Stojić, vicepostulator postupka mučeništva "Fra Leo Petrović i 65 subraće", uveo je nazočne u tematiku pobijenih hercegovačkih franjevaca.

Također, fra Perry je posjetio ratno sklonište u kojem je 7. veljače 1945. ubijeno i spaljeno 12 franjevaca iz širokobriješkog samostana.

Fra Miljenko Stojić pojasnio je nazočnima kako se i što točno dogodilo u tom skloništu, ali i kako je ista, jugokomunistička, ruka u tom vremenu ubila još 54 hercegovačka fratra za koje se vodi postupak mučeništva da bi ih Crkva jednoga dana proglasila mučenicima, navodi se u priopćenju.

Komentari (0)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.