Širokobriješki glumac

Goran Bogdan zvijezda nove srbijanske serije

Kultura / Film TV | 11. 07. 2017. u 07:42 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve popularniji hrvatski glumac Širokobriježanin Goran Bogdan, koji je nedavno igrao i u trećoj sezoni američke hit serije ''Fargo'', u novom projektu srbijanskog redatelja Dragana Bjelogrlića ''Senke nad Balkanom" tumači čuvenog revolucionara i ruskog obavještajca Mustafu Golubića.

''Bio mi je poseban gušt igrati čoveka koji je zaslužio da se o njemu snimi nekoliko sezona jedne serije. Imao sam osjećaj strahopoštovanja prema tome kako ga igrati i kako ga prikazati. S druge strane bio sam sretan sve vrijeme tijekom snimanja jer sam imao osjećaj da se kod nas prvi put počinje raditi nešto studiozno, posvećeno i s nekim dječačkim žarom. Nažalost, nije bilo moguće raditi bilo što drugo dok sam snimao 'Fargo' jer je bio takav ugovor, ali Bjela (op.a. Dragan Bjelogrlić) je bio super jer me je cijelo vrijeme čekao i sve smo uspjeli stići na kraju. Mislim da je Bjeli bilo najgore, ali hvala mu'', kaže Goran Bogdan u razgovoru za Blic.

Govoreći o velikim stranim produkcijama i uvjetima u kojima nastaju naši projekti, poznati glumac ističe da sve ima svoje prednosti i mane.

''Razlika je u tome što oni novca imaju, a mi novca nemamo, ali mi to nadoknađujemo nečim drugim, nekom toplotom. Čim pristaneš ovdje raditi, ti moraš ući u neki obiteljski odnos da bi zaštitio sebe, da bi taj projekt koji radiš digao na što višu razinu. Moramo veći di sebe dati kada nešto ovdje radimo'', navodi on u razgovoru za Blic i dodaje da su ''Senke nad Balkanom'' jedan od najboljih projekata koji je radio ovdje, te ističe da ga može bez problema usporediti s ''Fargom''.

''Fargo i uopće zapadne produkcije su dovedene do savršenstva, to je toliko promišljeno sve i toliko je rađeno na tome da jednostavno samo teče i ima tu lakoću jer je sve pripremljeno za tebe i od tebe se očekuje samo vrhunska spremnost. Ovdje sve to nadoknađujemo tim nekim žarom, koji ja volim. Naravno da volim što sam radio 'Fargo', ali to je lutrija, a ovdje postoji ta želja. Mi u svakom trenutku ako vidimo da nešto nije dobro napisano, mi to nećemo pustiti da prođe tek tako, na mjestu ćemo se potruditi to popraviti, napraviti što boljim, svi ćemo izginuti da damo najviše što možemo. Ima tu tog nekog 'rock and rolla' koji moraš voliti. Sve vrijeme smo bili u nekom jurišnom modu 'ajmooo!' i tako smo radili. To je ono kako ja želim raditi i više neću drugačije snimati'', objašnjava Bogdan.

Gradeći lik Mustafe Golubića, i sam je, kaže, imao dosta sugestija u odnosu na to kako su scenaristi vodili njegov lik.

''Ja sam jedan od onih dosadnih štrebera koji stalno drže podignutu ruku u zraku i stalno sam imao neke sugestije. Ali pričajući s Bjelom, koji je veliki ljubitelj stranih produkcija jer on sve gleda i čita i to se vidi, shvatio sam da je tjerao sve da se radi na svjetskoj razini. Pa evo, mislim da je on prvi put uveo da različiti redatelji režiraju po jednu epizodu serije, a tako se isto radi i u 'Fargo', pa toliko ima pisaca scenarija... vrlo slično onom što se vani radi'', priča za Blic popularni glumac.

Na pitanje kakvi su mu daljnji planovi, kaže da zasad nema ništa konkretno.

''Imam neke planove, ali jedno su planovi, a drugo je što će zaista biti'', zaključuje Goran Bogdan.

Ovaj sve popularniji hrvatski glumac već je imao priliku sudjelovati u projektima u Srbiji, te ističe da je suradnja u regiji neophodna svima.

''Regionalna suradnja je prirodna stvar, a sve ostalo je pizdarija. I u Srbiji i u Hrvatskoj se potencira neko razilaženje, ali nema razilaženja, pa mi smo previše mali i jedni bez drugih ne možemo i ne trebamo raditi. Nažalost, uvijek nekim ribama odgovara da u mulju kolo vode. Jer kad je sve bistro, njima to očigledno ne odgovara, ali mi moramo funkcionirati unatoč tome'', ističe Bogdan.

Kopirati
Drag cursor here to close