SFF

Još dva dana do završetka Sarajevo film festivala

Kultura / Film TV | 22. 08. 2013. u 11:03 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još dva dana je ostalo do završetka ovogodišnje najveće regionalne filmske groznice - 19. Sarajevo film festivala (SFF), koji je i ovaj put predstavio aktualne kinematografije prvenstveno regije, ali i svijeta.

U proteklih šest dana prikazano je mnoštvo filmova različitih žanrova na nekoliko lokacija u gradu, u okviru 11 programa koliko ih donosi ovogodišnji SFF.

Grad je ovih festivalskih dana obojen posebnom atmosferom, mnoštvo turista i filmoljubaca se može sresti na ulicama, kafići i klubovi rade do jutarnjih sati, ulice u noćnim satima budu ispunjene do te mjere da se njima jedva može proći.

Tu je i glavni prateći program - brojni koncerti u Domu mladih koji također bilježe veliku posjećenost.

Do sada je već prikazano osam ostvarenja iz Natjecateljskog programa igranog filma fokusiranog na regiju, a osim današnjih projekcija iz ovog će programa biti prikazano još jedno rumunjsko ostvarenje "Vuk", redatelja Bogdana Mustate koje je na programu u petak, 23. kolovoza.

Festival će biti završen u subotu, 24. kolovoza, dodjelom festivalskih nagrada Srce Sarajeva, a film koji će zatvoriti Festival u Otvorenom kinu, jednom od mjesta koje ovdašnja publika najviše voli posjetiti, je "Kutija za užinu" redatelja Ritesha Batra.

Po glasovima publike trenutno vodi film "Krugovi" redatelja Srdana Golubovića, dok je na drugom mjestu "Omar" Hany Abu-Assada.

Kopirati
Drag cursor here to close