Mostarsko ljeto

Međunarodni kamerni orkestar Turksoy nastupa u Mostaru

Kultura / Flash | 21. 07. 2017. u 09:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodni  kamerni orkestar mladih TÜRKSOY (Međunarodna organizacija Turkijske kulture) nastupit će u nedjelju, 30. srpnja u Narodnom pozorištu u Mostaru u okviru "Mostarskog ljeta 2017“ i u ponedjeljak, 31. srpnja u Domu armije u Sarajevu.

Koncerti u Mostaru i Sarajevu održavaju se pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Ministarstva kulture i turizma Republike Turske i Veleposlanstva Republike Turske u BiH.

Na repertoaru Međunarodnog omladinskog kamernog orkestra su djela svjetskih klasika, ali i jedinstvena glazbena djela iz 14 zemalja, članica TÜRKSOY-a.

Uz Međunarodni omladinski kamerni orkestar TÜRKSOY u posjetu BiH dolazi i izaslanstvo TÜRKSOY, predvođena generalnim tajnikom Düsenom Kaseinovim.

Međunarodni  kamerni orkestar je jedan od velikih projekata TÜRKSOY-a. Osnovan je 2010., a svoj prvi CD snimili su 2011. godine. Okuplja mlade talentirane glazbenike iz turkijskih zemalja s ciljem stvaranja neophodnih uvjeta koji će omogućiti ovim mladim ljudima iz turkijskog svijeta da razviju svoje lične i profesionalne vještine, dajući im priliku da rade s poznatim i uspješnim kompozitorima, glazbenicima i dirigentima te doprinoseći jačanju kulturnog dijaloga i razmjeni kulturnog bogatstva.

Međunarodni  kamerni orkestar TÜRKSOY u proteklih sedam godina svoga postojanja uspješno je nastupao na nizu koncerata u SAD, diljem Europe i Azije, prioćeno je.

Ulaz na koncerte u Mostaru i Sarajevu za posjetitelje je besplatan, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close