Mediteran Film Festival

MFF School: Otvorene prijave za scenarij

Kultura / Film TV | 27. 06. 2017. u 06:25 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

MFF School je međukulturalna filmska radionica koja se održava u sklopu Mediteran Film Festivala u Širokom Brijegu. Za vrijeme radionice koja se održava devet dana, lokalni studenti i studenti iz Sjedinjenih Američkih Država prave pitch, snime, montiraju, te imaju premijeru filma na prvoj večeri festivala.

Ovo je otvorena pozivnica za sve MFF School, Outside the Lens, i Rough Cut Productions studente, alumni, prijatelje, te obožavatelje da prijave scenariji za MFF School 2017.

Što to znači?: Ako ste zainteresirani da prijavite svoj scenariji, postoji mogućnost da baš Vaš scenariji postane film na ovogodišnjoj radionici. Svi scenariji moraju biti poslani na [email protected] do 1. kolovoza 2017. godine.

Svi su pozvani da pošalju svoj uradak! Kada scenariji bude prijavljen, on će biti na raspolaganju studentima MFF School-a da ga iskoriste za svoj pitch na ovogodišnjoj radionici.

Na koji jezik da pišem svoj scenariji?: Ove godine ćemo praviti dva filma. Imati ćemo dva tima: Tim "Red" i tim "Blue". Tim "Red" treba snimiti film koji je djelomično ili u potpunosti na hrvatskom jeziku. Dok tim "Blue" može svoj film snimiti na bilo kojem jeziku. Usprkos tome, molimo vas da pišete scenariji na jezik koji Vam više odgovara, kako svaki scenariji možemo kasnije prevesti ovisno o potrebi za produkciju.

O čemu bi trebao moj scenariji biti? Postoji li neka tema?: Filmove ćemo snimati na lokacijama Parka prirode Blidinje. Za scenarije koji odgovaraju lokaciji Blidinja, postoji veća mogućnost da će biti odabrani. Odgovaraju nam svi žanrovi priča. Od komedija, do trilera, do drame, pa na dalje. Sve ideje su dobrodošle.

Mogu li surađivati s nekim: Da! Ohrabljujemo sve studente da surađuju s drugima i zajedno prijave scenariji.

Što ako moj scenariji bude izabran?: Ako Vaš scenariji bude izabran, i Vi ste na MFF School radionici ove godine, onda će te sudjelovati u pisanju završne verzije scenarija s drugim piscima. Ako ne budete nazočni na MFF School radionici, onda će te djelomično sudjelovati u pisanju verzije verzije scenarija, putem Skypea ovisno o Vašoj vremenskoj zoni od 14. do 20. kolovoza.

Za gledanje prošlogodišnjih filmova MFF School, posjetite njihov YouTube kanal.

MFF School s ponosom zajednički predstavljaju Mediteran Film Festival, Outside the Lens i Rough Cut Productions

Voditelji MFF School radionice su:

Tim "Red": Tyler Gunderson - Voditelj Post Produkcije u "YouTube Space LA", Lucy Eagleson - Voditeljica Programa u "Outside The Lens", Hilary Morefield - Koordinatorica Programa u "Outside The Lens"

Tim "Blue": Doug Herman - Osnivač "Rough Cut Productions", Kyle Petty - Nastavnik u "Outside the Lens", Sestra Ružica Dodig - "Dubrovnik Film Festival"

Uz dodatnu pomoć: Antoni Ćorić - Snimatelj u "Kadar Produkcija", Tomislav Topić - Montažer u "Kadar Produkcija", Tomislav Bubalo - Producent u "Kadar Produkcija", Olivia Smith - Stažist u "Rough Cut Production"

Ako zahtjevate pomoć za vrijeme pisanja, ako trebate neke natuknice ili kritike. Možete se obratit jednom od mentora na mail: [email protected] ili [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close