Galerija Rondo

Mostar: Šest maturanata predstavilo radove na maturalnoj izložbi

Kultura / Umjetnost | 31. 05. 2017. u 20:57 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Rondo u Mostaru u srijedu, 31. svibnja s početkom u 19 sati otvorena je izložba maturalnih radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar.

Na izložbi je bilo ukupno predstavljeno 22 likovna rada ( slike, skulpture, grafike), a izložbu je otvorio profesor Željko Marić jedan od osnivača Srednje likovne škole u Mostaru. Ovo je 17. generacija maturanata koji izlažu svoje maturalne radove uz kordinaciju i vođenje mentora: Dario Pehar (Akademski slikar), Željko Marić (akademski kipar) i Ivan Križanac (akademski grafičar).

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1996. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ili Hrvatskoj.

Pohađajući školu učenici stječu znanja o tradicionalnim i suvremenim likovnim tehnikama, osposobljava ih se za projektiranje uporabnih predmeta, funkcionalno i vizualno estetsko oblikovanje.
Inače, škola je od regionalnog značaja i pohađaju je ne samo učenici iz Mostara nego i učenici iz velikoga dijela Bosne i Hercegovine.

Osim iz Mostara ovu školu pohađali su i učenici iz Čapljine, Čitluka, Širokog Brijega, Ljubuškog, Gruda, Posušja, Jablanice, Rame, Bugojna, Jajca, Konjica, Uskoplja, a bilo je i učenika iz Hrvatske.Trenutno u školi postoje četverogodišnja zanimanja kipar, slikar, grafičar, modni dizajner i industrijski dizajner, priopćeno je iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close