Ceremonija

Mostar: Zavirite prije svih u jedini interpretacijski muzej u BiH

Kultura / Flash | 22. 07. 2014. u 11:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu obilježavanja 10. godišnjice od obnove Starog mosta u Mostaru, u srijedu će u 10:30 sati biti otvoren Interpretacijski muzej, smješten u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana u Mostaru.

MuM-Interpretacijski centar projekt je realiziran u suradnji Grada Mostara, Javne ustanove Muzej Hercegovine, nevladine organizacije "Oxfam" Italija, te regije Toscana, a ukupna njegova vrijednost je oko 230.000 eura, priopćeno je na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u povodu otvaranja Muzeja.

Tom je prigodom istaknuto kako kako po svojoj geometriji i dispoziciji u interijeru, Muzej omogućuje harmoničan prikaz Mostara i Hercegovine, te nudi novine u smislu prezentacije i interpretacije kulture i tradicije ovoga kraja, s inovacijama u tehnološkom smislu, te uporabu audio-vizualnih efekata.

Flavia Donati iz Odsjeka za međunarodne odnose regije Toscana zahvalila je predstavnicima Grada Mostara što su pozvali tu regiju da sudjeluje u ovom projektu, istaknuvši kako Mostar i ta regija imaju jako dugu i bogatu suradnju kroz razne projekte, a čiji je osnovni cilj, kako je kazala, valorizacija teritorija i njegovih vrijednosti.

Direktor Muzeja Hercegovine Asim Krhan kazao je kako je, pored valorizacije kulturne baštine, cilj Interpretacijskog centra uspostaviti integralni i kulturni sustav koji će posjetitelja uputiti na sve orginalne lokacije i sadržaje.

Šefica Službe za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Marić zahvalila je svima koji su sudjelovali u provedbi ovoga projekta, kazavši kako se otvaranjem Muzeja kulturno nasljeđe pretvara u turističku ponudu Grada Mostara. Interpretacijski muzej jedinstven je centar ove vrste u BiH koji će posjetiteljima pružiti jedno novo interaktivno iskustvo i koji će kulturno, ali i turistički obogatiti Grad Mostar, istaknuto je na konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close