Izložba

Mostarci progledali očima djece

Kultura / Flash | 28. 05. 2015. u 19:21 Sa. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba likonih radova ''GledajMO očima djeteta'' svečano je otvorena u četvrtak u HD ''Herceg Stjepan Kosača'' u Mostaru.

Izlagači su djeca iz tri mostarska vrtića koja su sudjelovala u projektu ''Razgovarajmo o pravima'', pod pokroviteljstvom Veleposlanstva SAD-a u BiH;

Inkluzivni vrtić ''Sunčani most'', kao nositelj projekta, te vrtići ''Zvjezdica'' JU Dječiji vrtići Ciciban Mostar i vrtić ''Radobolja'' JU Dječji vrtići Mostar.

Nakon što su svi zajedno, sa svojim odgajateljicama, posjetila tri sakralna objekta (Manastir Žitomislić, Franjevačku crkvu i Karađozbegovu džamiju u Mostaru), djeca su sudjelovala u dvodnevnoj likovnoj radionici, gdje su kroz crtež, sliku i skulpturu izrazila ono što su vidjela i doživjela.

''Vjerujemo da su djeca iz ovih susreta izašla bogatija za spoznaju o tome da je život pun raznolikosti, da u svijetu u kojem živimo ima i nešto drukčijih od nas. Da ima i onih koji na nešto drukčiji način gledaju na svijet oko sebe nego što ga mi vidimo u svojoj kući, u svojoj obitelji. I da to nije ništa neobično, dapače: što više znamo o onima koji su po nečemu drukčiji od nas, to smo bogatiji i lakše ćemo razumjeti jedni druge i lakše ćemo se o svemu sporazumjeti'', rečeno je iz vrtića Sunčani most.

Ovim projektom su htjeli djeci pokazati da se ljudi trebaju što bolje obavijestiti jedni o drugima i da je bogatstvo u tome što ćemo uvažavati i poštovati mišljenja i osjećanja drugih ljudi.

Uz brojne posjetitelje, otvaranju izložbe prisustvovali su i predstavnici vjerskih zajednica; Katoličke crkve, Islamske zajednice i Srpske pravoslavne crkve.

Izložbu je svečano otvorio Načelnik odjela društvenih djelatnosti grada Mostara Božo Ćorić.

Postavka dječjih radova bit će otvorena za posjetitelje do 4. lipnja 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close