Projekcije

Mostarsko ljeto: Započeli dani turskog filma

Kultura / Flash | 17. 07. 2017. u 22:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekcijom komedije 'Tevelizor' u Narodnom Pozorištu Mostaru u ponedjeljak navečer su u okviru 'Mostarskog ljeta' svečano otvoreni 'Dani turskog filma', koji ljubiteljima sedme umjetnosti u gradu na Neretvi u periodu od 17. do 21. srpnja premijerno donosi sedam turskih filmova, navodi agencija Anadolija.

'Dani turskog filma' održavaju se u organizaciji 'Yunus Emre' instituta u Mostaru u okviru kulturne manifestacije 'Mostarsko ljeto'.

Direktor Instituta 'Yunus Emre' u Mostaru, Yunus Dilber ističe kako je ovo druga aktivnost koju taj institut organizira u sklopu ovogodišnje manifestacije 'Mostarsko ljeto', iako je po prvi put jedan od organizatora ove tradicionalne mostarske manifestacije. 'Dani turskog filma', kako je naglasio, u Mostaru se ne održavaju prvi put, ali su prvi put dio manifestacije 'Mostarsko ljeto', zbog čega je izuzetno ponosan.

"Potrudili smo se da napravimo neki izbor u kojem će se nalaziti i komedije i drame i pustolovni filmovi. Nadam se da će mostarska publika, pogotovu oni koji su filmofili među Mostarcima vidjeti neke dobre filmove na ovome Festivalu i da će im se svidjeti naša kinematografija", kazao je Dilber.

Direktor Narodnog Pozorišta u Mostaru Almir Mujkanović ističe kako će 'Dani turskog filma' koji se održavaju u sklopu manifestacije 'Mostarsko ljeto' značajno obogatiti kulturnu scenu grada na Neretvi, kad je većina ustanova i institucija zatvorila svoja vrata.

"Turski kulturni centar 'Yunus Emre' od svog osnivanja u Mostaru sigurno mogu reći da je dobro obogatio kulturnu i društvenu scenu svojim programima. Postavljaju standarde i za nas koji smo ovdje starosjedioci. Na neki način i nas motiviraju da radimo bolje i da ih na neki način pratimo u stopu u njihovim aktivnostima", kazao je Mujkanović.

'Dani turskog filma', uz komediju 'Tevelizor' (projekcija će biti i 19.7. od 20 sati u Institutu 'Yunus Emre'), iz bogate turske kinematografije donose publici u Mostaru filmove: 'Moj otac i moj sin' (projekcija 18.7. od 20 sati), 'Veseli život' (projekcije 19.7. od 16 sati i 21.7. od 20 sati), '120' (projekcija 20.7. od 16 sati), 'Duga priča' (projekcija 20.7. od 20 sati), 'Bandit' (projekcija 18.7. od 20 sati), te 'Djevojka sa crvenom maramom' (projekcija 21.7. od 20 sati).

Projekcije svih filmova, nakon svečanog otvaranja, održavat će se u prostorijama Instituta 'Yunus Emre' u Mostaru, u periodu od 17. do 21. srpnja ove godine.

Kopirati
Drag cursor here to close