Ruska književnost

Na Filozofskom fakultetu Mostar predstavljene knjige Jevrema Bjelice

Kultura / Knjige | 29. 05. 2017. u 13:43 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru predstavljene su knjige ''Ogledi o ruskoj književnosti 19. i 20. vijeka'' autora Jevrema Bjelice.

Doc. dr. sc. Marija Vasilj je kazala kako ne sumnja da će ovo djelo probuditi i osvježiti zanimanje prema jednoj od najvećih svjetskih književnosti. ''Nadam da će kao literarna jedinica biti korisna studentima Sveučilišta u Mostaru'', istaknula je Vasilj.

Bjeličina djela su nastajala od 1983. do 2009. te su radovi donošeni kronološki s obzirom na godine rođenja pisaca.

Prof. dr. sc. Tatjana D. Jovović je napisala biografiju te je pri pisanju odstupala od standardnog obrasca zbog bliskog poznanstva s Bjelicom. ''On je bio izuzetno skroman čovjek što se može zaključiti iz njegovih djela'', objasnila je Jovović.

Urednica izdanja Maja Malbaški je kazala kako je autor Bjelica preminuo 2012. godine, ali još uvijek živi kroz svoja djela.

Prof. dr. sc. Marin Ćorluka je istaknuo kako pisana riječ prof. Bjelice ima trajnu vrijednost. Glavni urednik Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Podgorica Radul Novović rekao je da su pisci i književnost uvijek na najuspješniji način povezivali narode i kulture.

Predstavljanje knjiga su organizirali Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close