Bugojno

Odigrana prva predstava u programu 45. teatarskog festivala BiH

Kultura / Kazalište | 14. 07. 2017. u 07:42 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prisustvu velikog broja ljubitelja kulture u Bugojnu je sinoć otvoren 45. teatarski festival BiH “Fedra”.

Dobrodošlicu posjetiteljima poželio je direktor Festivala Vahid Duraković, zahvalivši svima koji pomažu organizaciju ovog kulturnog događaja.

''I ove godine nastavili smo suradnju s pozorištima u Hrvatskoj i Srbiji, tako da će pobjednik imati priliku sudjelovati na Repassage festu u Ubu i na 13. međunarodnom festivalu amaterskih kazališta Jadran 2017.'', kazao je.

Pozvao je građane Bugojna i susjednih općina da u što većem broju posjećuju predstave uvrštene u festivalski program, i uživaju u izvedbama najboljih amaterskih pozorišta u BiH.

Natjecateljski dio programa otvorila je predstava “Posljednja porodica”, koju su izveli članovi bugojanskog teatra “Fedra”, za koju je tekst i režiju uradio Vahid Duraković.

Na kazališnim daskama KSC-a večeras će predstavu ''Ćelava pjevačica'' u režiji Jesenka Muzaferije odigrati glumci Teatra ''Total'' iz Visokog.

Prije službenog otvaranja Festivala otvorene su izložbe KAMMEN Umjetničke galerije BiH i ''Dizajn plakata, logotipa i naslovnica'', čiji je autor bugojanski umjetnik Antonio Džolan.

Kopirati
Drag cursor here to close