Počinje izgradnja spomen obilježja u Raštanima; u tijeku akcija prikupljanja novca
Udruga naši Raštani
OBJAVA: Ponedjeljak, 17. srpnja 2017. 8:39
IZVOR: Bljesak.info
AUTOR: M.M.
Raštani spomenik
2

Prikupljen je određen novčani iznos koji će omogućiti početak radova. Iz Udruge se nadaju kako će ubrzo prikupiti i ostatak novca kojim bi zatvorili financijsku konstrukciju projekta

Udruga naši Raštani iz istoimenog mostarskog naselja, zajedno s obiteljima poginulih branitelja Domovinskog rata iz ovog mjesta, pokrenula je inicijativu za izgradnju spomen obilježja.

Ovu ideju podržala je i lokalna župa sv. Matej koja im je darovala lokaciju za postavljanje spomen obilježja u sklopu katoličkog groblja Raštani.

Kako se radi o složenom projektu za čiju su realizaciju potrebna značajna novčana sredstva, izgradnju spomenika su zahvaljujući angažiranosti članova Udruge pomogli brojni lokalni gospodarstvenici i tvrtke novčanim sredstvima.

Prikupljen je određen novčani iznos koji će omogućiti početak radova, a iz Udruge se nadaju kako će ubrzo prikupiti i ostatak novca kojim bi zatvorili financijsku konstrukciju projekta. Radove bi trebala uraditi tvrtka MT Gabro iz Jablanice, a kako bi se spomen obilježje završilo nedostaje oko 3000 KM.

Udruga naši Raštani osnovana je prošle godine i djeluje na području naseljenog mjesta Raštani. Cilj ove udruge je afirmirati mlade ljude i cijelu lokalnu zajednicu kroz razna sportska, kulturna, društvena događanja, organizaciju i provođenje dobrovoljnih i dobrotvornih akcija s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i stvaranja zdrave sredine poželjne za življenje. Oživljavanje i upoznavanje starih i vrlo bogatih običaja našeg kraja, promocija pisma, jezika, kulture i umjetnosti. Obnavljanje i zaštita povijesnih spomenika, razvoj i izgradnja infrastrukture.

''Kroz ovo kratko vrijeme udruga je sudjelovala u mnogim dobrovoljnim radnim akcijama, kao što je čišćenje jezera i plaže za kupanje, čišćenje prometnica i nogostupa radi veće sigurnosti djece u prometu. Također je sudjelovala u humanitarnoj akciji za socijalno ugrožene učenike našeg kraja u kojoj smo osigurali kompletan pribor i udžbenike za početak nove školske godine'', rekli su iz Udruge naši Raštani.

Komentari (2)
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.
 :)
 :(
 :P
 :D
 :O
 ;)
 8)
 8|
 ]:(
 :\
 :|(
 3:)
 O:)
 :-*
Ovaj članak mogu komentirati samo registrirani korisnici. Molimo prijavite se za komentiranje. Prijavu možete izvršiti i preko Facebook i Google servisa.
Molimo popunite polja i pošaljite komentar.
milan šojić
1. milan šojić
prije 70 dan.
Nacrt, odnosno spomenik izgleda pravo bezveze i bezidejno. Počnite više angažirati struku, raspisujte natječaje pa donesite sud o kvaliteti. Da ste djeci na satu likovnog dali da smišljaju, bolje bi i kreativnije smislili.
+16
-1
3
BA
Chrome
Klement Jurich
prije 70 dan.
Ljudino moja i ovo što su para ljudili skupili, jedva su skupili. Odakle još par tisuća za natječaj, inžinjere i kreativce. Može se kako se može ...
+6
-2
0
BA
Firefox