Široki Brijeg

Predavanje dr. Antuna Liseca o svetosti braka i Božjeg dara plodnosti

Kultura / Kazalište | 10. 09. 2017. u 17:07 I. K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge „Mlado Sunce“ u srijedu, 13. rujna 2017. godine, u 19:30 sati u gradskoj kino dvorani u Širokom Brijegu, dr. med. Antun Lisec održat će znanstveno medicinsko predavanje na temu „Odgoj za poštivanje života, zdravlja, predbračne suzdržanosti, svetosti braka i Božjeg dara plodnosti“.

Ovaj specijalist opće kirurgije poznat je po dugogodišnjoj „apologiji braka i obitelji“ i na tu temu održao je mnogo predavanja u župama diljem Hrvatske.

Kao svatko tko se u ovo vrijeme usudi silovito progovoriti protiv najodvratnijeg grijeha današnjice – ubojstva djeteta još u maternici, kako navode organizatori, dr. Lisec je u nekoliko navrata napadnut s pokušajem diskreditacije „liberalnih“ struja.

„Preko trideset godina žustro progovara o zločinima protiv ljudskog bića o kojima ljudi tako malo znaju i sigurno je kako njegove riječi unose nemir nemirnima, pogotovo unutar liječničke struke, gdje mnogi liječnici zanemaruju činjenicu da je život svet, od začeća pa sve do prirodne smrti“, ističu organizatori.

Dodaju kako će na predavanju progovoriti o spiralama, pilulama, kontracepciji, neplodnosti, umjetnoj oplodnji i abortusu uz naglasak kako „većina ubojstava nerođene djece događa se i prije usađivanja u maternicu, dok su sitna kao točkice“.

„Na poseban pozivamo mlade, kao i roditelje, da čuju istinu o kojoj se toliko šuti, a zbog koje trpimo velike posljedice i zbog kojih se usadila kultura smrti u naš narod. Doktor Lisec će na argumentiran način objasniti jednu od najvažnijih tematika, kao i posljedice 'modernog' načina života koji nas vodi u propast, izumiranje društva i teške duševne poremećaje“, poručuju iz Udruge „Mlado Sunce“ iz Širokog Brijega.

Kopirati
Drag cursor here to close