u Aleji zaslužnih građana

Sahranjen Velimir Bata Živojinović

Kultura / Flash | 26. 05. 2016. u 13:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sahrana legendarnog glumca počela je u četvrtak u 13 sati u Aleji zaslužnih građana, na Novom Groblju u Beogradu.

Na Novo groblje su prije 13 sati stigli su članovi obitelji i prijatelji Bate Živojinovića, a nakon njih polako su pristizale i poznate osobe, kolege, glumci, političari. Sahrani su nazočile brojne kolege, među kojima su glumica Mira Banjac, Milorad Mandić Manda, Lazar Ristovski, Gorica Popović, Jelena Žigon, Vesna Trivalić, reditelj Lordan Zafranović, Radoš Bajić, Rale Zelenović, Boda Ninković. Na sahrani su bili i Lepa Brena, Boba Živojinović, kao i lider SRS Vojislav Šešelj.

Nakon govora Milorada Mandića Mande i Danice Maksimović , povorka je krenula k Aleji Velikana, gdje su govorili Dragan Bjelogrlić i Radmila Živković.

Prije sahrane u Skupštini grada održana je komemoracija. Na komemoraciji su se okupili brojni članovi obitelji, prijatelji i javne osobe, a govorili su Vanja Bulić, kritičar Božidar Zečević, Batin drug iz djetinjstva, Strahinja Straja Rodić i glumac Lazar Ristovski.

Jedan od najpopularnijih srpskih glumaca ostavio je veliki trag u domaćoj, ali i svjetskoj kinematografiji. Dijete sreće ili miljenik sudbine, u svakom slučaju, imao je naklonost cijelog svijeta.

Nezamjenljiv po duhu, humoru, neposrednosti, a najviše po talentu, Batino mjesto na mapi legendi niko neće uspjeti popuniti.

U punom Domu sindikata u srijedu je također održana komemoracija SPS-a Bati Živojinoviću, kao njihovom članu. Skupu je nazočila obitelj velikana, ali i predsjednik stranke Ivica Dačić kao i mnogi drugi članovi.
Legendarni glumac Velimir Bata Živojinović (83) preminuo je u nedjelju, 22. svibnja, u Beogradu.

Bio je jugoslovenski i srbijanski kazališni, televizijski i filmski glumac. Na filmskom platnu debitirao je 1955. godine u filmu "Pjesma sa Kumbare".

Glumio je u više od 280 filmova i televizijskih serija.

Snimao je filmove u kojima je igrao glavne uloge na prostorima svih bivših jugoslovenskih republika.

Kopirati
Drag cursor here to close