Sakrament potvrde

Sedmorica krizmanika u župi Drvar

Kultura / Vjera | 19. 06. 2017. u 10:48 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa sv. Josipa u Drvaru svečano je proslavila 17. lipnja podjelu sakramenta potvrde za sedmoricu svojih mladih župljana.

Svečano misno slavlje predvodio je pomoćni biskup banjolučki mons. Marko Semren, uz koncelebraciju domaćeg župnika i župnog vikara don Davora Klečine i don Predraga Ivandića.

Na misi se okupio veliki broj domaćih vjernika i gostiju, a slavlje su sviranjem i pjesmom uzveličale časne sestre Milosrdnice iz Livna s. Dijana Andrić i s. Željka Lukač.

Na početku misnog slavlja župnik Klečina predstavio je krizmanike, koji su ove godine svi muški, povezavši njihov broj sa simbolikom broja sedam, odn. sa sedam darova Duha Svetoga.

Biskup Semren ohrabrio je u propovijedi krizmanike i potaknuo ih da budu odvažni svjedoci svoje vjere u Isusa Krista, a potom je svakom pojedinačno pomazanjem po čelu podijelio sakrament potvrde.

Nakon misnog slavlja, biskup, svećenici i časne sestre obišli su pojedinačno svaku obitelj iz koje dolaze krizmanici podijelivši s njima radost i za obiteljskim stolom.

U župi Drvar ove je školske godine svećenicima u školskoj i župnoj katehezi pomagala vjeroučiteljica Jelena Galić koja je pripemala krizmanike za sakrament potvrde.

Župna zajednica u Drvaru već 22 godine obavlja sva svoja bogoslužja u improviziranoj crkvi smještenoj u oronulim i neuvjetnim prostorijama bivšeg društvenog doma „Partizan“.

Na brojne dopise i molbe župe Drvar da se dodijeli zemljište za izgradnju katoličke crkve, do sada nije bilo sluha ni razumijevanja kod općinskih, županijskih, federalnih, državnih i međunarodnih struktura.

Kopirati
Drag cursor here to close