Uspjeh

Srebrna medalja za HP Mostar na svjetskom natjecanju u Singapuru

Kultura / Flash | 31. 08. 2015. u 13:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treću godinu za redom Hrvatska pošta Mostar je u vrhu svjetske filatelije. Izložak od 16 izložbenih listova, pod zajedničkim nazivom „Marke HP Mostar - čuvarice povijesnih vrijednosti“ osvojio je na natjecanju u Singapuru srebrnu medalju.

Međunarodno filatelističko natjecanje za poštanske operatore, koje organizira Svjetska poštanska unija (UPU), održano je u sklopu velike filatelističke izložbe u singapurskom „Sands Expo & Convention Centre“ od 14. do 19. kolovoza 2015. HP Mostar se natjecala u kategoriji poštanskih operatora koji godišnje izdaju do 30 poštanskih maraka. Osvajanjem ove medalje nastavljen je uspješan niz započet 2013. godine natjecanjem u St. Peterburgu i osvojenom srebrnom medaljom, dok je prošle godine iz Kuala Lumpura stigla brončana medalja.

Zanimljivih priča je pregršt, mnoge od njih su sačuvane na poštanskim markama Hrvatske pošte Mostar, a jedan mali dio predstavljen je na nagrađenim izlošcima. Posebno se izdvajaju izdanja posvećena Međugorju – nezaobilaznoj destinaciji na ruti vjerskog turizma. Izdanja su zanimljiva i zbog posebnih tehnika koje se koriste u tisku – izdanje „Međugorje 2012.“ ima infracrvenu zaštitu, a „Međugorje 2014.“ je u obliku srca i s mirisom ruže.

Posjetitelji izložbe u Singapuru mogli su vidjeti neka od najljepših svjetskih filatelističkih izdanja. Hrvatska pošta Mostar, iako mala pošta u svjetskim okvirima, privukla je pozornost filatelista te je tim ova nagrada još vrjednija.

Kopirati
Drag cursor here to close