Izložba

Street Arts Festival najavljuje 'Gužvanje' u Mostaru

Kultura / Umjetnost | 23. 05. 2017. u 07:41 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se šesti po redu, mostarski Street Arts Festival, koji je i ove godine bogat raznovrsnim sadržajem. Festival počinje 24. svibnja i traje do 6. lipnja 2017. godine.

Pored oslikavanja zidnih površina, moći ćete nazočiti na performansima, izložbama, kreativnim i edukativnim radionicama, slušaonicama, predavanjima i rekreativnim sadržajima.

S obzirom da Street Arts Festival prvenstveno pruža priliku afirmiranja mladih autora, ove godine predstavlja prvu samostalnu izložbu mladog slikara Maida Redžića i poezije Milija Đukića.
Izložba imena ''Gužvanje'' održat će se u Ćorovića Kući 24.05.2017. s početkom u 19 sati i njome će se zvanično otvoriti Street Arts Festival.

Ova izložba svojevrsna je kolaboracija dva mlada autora.

'Gužvanje' se bavi pokušajem prevazilaženja starog sebe, koji je ostao zarobljen u nekom trenutk, najčešće traumatičnom i grčenju, vanjskom i unutrašnjem, koje to stanje izaziva.

Redžićeve slike nastajale su nakon čitanja Đukićevih pjesama, odnosno, rađene su po pjesničkim slikama, koje je slikar, na svoj način prenio na slikarsku podlogu.

Prvi dan festivala također će se održati kreativna radionica za djecu „Maštograd“, u Parku Zrinjevac s početkom u 16 sati.

Program i detalje festivala pratite na službenoj Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close