Dječja inicijativa

Djeca iz 34 zemlje svijeta se udružuju govoreći “Hello My World!”

Lifestyle / Flash | 30. 04. 2015. u 13:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ova djeca dolaze s 5 različitih kontinenata i 34 zemlje predstavljajući različite kulture i tradicije. Ipak ova djeca su našla nešto zajedničko: svatko od njih uči engleski i to im daje priliku da budu aktivni i pomognu jedni drugima. “Hello My World!” kampanja je jedinstvena dječja inicijativa za spašavanje orangutana, ugrožene vrste, i počinje ovog travnja, priopćeno je.

“Hello My World!” je međunarodna društvena i edukativna kampanja koju je započela Obrazovna Grupa Helen Doron s ciljem obilježavanja 30.-e godišnjice Helen Doron English programa. ''Putem ove kampanje želimo educirati djecu širom svijeta o značaju suradnje i suosjećanja za svijet koji svi dijelimo'', napominje Helen Doron, osnivač Helen Doron English, inovativne metode učenja engleskog za djecu i tinejdžere.

Ujedinjeni bitnim povodom

Kampanja se fokusira na spašavanje orangutana, jednog od najinteligentnijih bića u životinjskom svijetu. Orangutani ubrzano gube svoje prirodno stanište zbog obimne sječe tisuće hektara prašume svake godine. Industrijska sadnja palminog drveća za proizvodnju palminog ulja je značajna i neposredna prijetnja orangutanima. Pridružujući se “Hello My World!” inicijativi, djeca će moći podržati zaštitu i očuvanje orangutana, te brinući se o siročadima orangutana i pomažući im da se vrate u kišnu šumu, naučiti nešto o njima i njihovom prirodnom staništu.

Engleski jezik i građani svijeta

Kakvu ulogu igra engleski jezik u ovoj kampanji? Helen Doron objašnjava: “Ohrabrujući djecu da uče engleski, mi im osiguravamo sredstvo koje im omogućava komuniciranje s drugima i ostvarivanje novih poznanstva. Ovaj zajednički jezik je od ogromne važnosti jer ujedinjuje naše glasove pa zajedno možemo širiti svijest o stradanju orangutana.”

Poznavanje engleskog je danas neophodno u ovom globaliziranom svijetu. Granice dječjeg igrališta više nisu limitirane ogradom već se šire uz pomoć interneta i svjetske zajednice.

Pomaganje drugima

“Važan dio naše obrazovne misije je učiti djecu da postanu građani svijeta i naglašavati im koliko je važno suosjećati i dijeliti stvari s drugima”, kaže Doron.

“Obrazovna Grupa Helen Doron je već 30 godina podržavala i nastavlja podržavati mnoge lokalne i svjetske organizacije za zaštitu okoliša. Mi vjerujemo da je došlo vrijeme podijeliti ovu inicijativu s našim učenicima, kao i djecom širom svijeta, te ih pozivamo da postanu ambasadori ove kampanje.”

Preko 120,000 učenika Helen Doron English škola, u preko 800 lokacija širom svijeta, učit će o stradanju orangutana na posebnim satima engleskog jezika. Na ovom posebno osmišljenom satu djeca će naučiti kako i zašto životinje gube svoja prirodna staništa i kako sadnja palmi za proizvodnju palminog ulja može dovesti do izumiranja brojnih životinjskih vrsta. Sat će biti prilagođen svim uzrastima i uključuje orginalne pjesme i zabavne aktivnosti. Potom će djeca snimiti kratke, individualne video snimke kako bi rekli “Hello My World!” i pružili podršku orangutanima.

Žiri ce pregledati snimke s najviše ”lajkova” i odlučiti tko je dobitnik glavne nagrade – put u Indoneziju i druženje s orangutanima! Pored toga, kretivne mališane ćemo nagraditi i godišnjom članarinom u jednom od Helen Doron centara širom BiH i našim materijalima za učenje.

Video snimke možete pogledati na www.HelenDoron.com/world/hello gdje su djeca i roditelji pozvani glasovati za omiljeni snimak, te “lajkati” i “dijeliti” putem društvenih medija. Pridružite nam se i napravite svoj kratki video snimak za podizanje svijesti o orangutanima i sudjelujte s nama u ovoj svjetskoj kampanji. Zajedno možemo napraviti promjenu!

Kopirati
Drag cursor here to close