2.8.2014.

Donosimo detalje programa Međunarodnog ljetnog karnevala ''Čapljina 2014.''

Lifestyle / Flash | 30. 07. 2014. u 13:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šesnaesti Međunarodni ljetni karneval Čapljina 2014, koji tradicionalno organizira Turistička organizacija ''Čapljinka'', ove godine održat će se 2. kolovoza.

Kako je priopćeno iz Čapljinke, pripreme za karneval u punom su jeku, a brojne domaće i međunarodne karnevalske skupine već su potvrdile svoje sudjelovanje.

U 17:00 sati na rasporedu je prijam kod načelnika općine Čapljina dr. Smiljana Vidića, a u 17:30 sati slijedi okupljanje karnevalskih skupina ispred Gradske sportske dvorane u Čapljini.

Okupljene će tu zabavljati ''Sarajevo Drum rchestra'', koji izvode glazbeni performans na udaraljkama s elektronskom podlogom. Party Time BiH iz Sarajeva izvodi mađioničarsku predstavu za djecu, facepaniting i modeliranje balona. Karneval party traje od 17:30h do formiranja povorke u 20:00h.

Karnevalska promenada kreće u 20:00 sati. Čapljinske mažoretkinje predvode povorku u svečanoj uniformi zajedno s vodstvom karnevala (meštar karnevala Ivo Sušac Bronđa, kraljica Izabela Jelčić, Josip Silov iz Rijeke, predstavnik FECC-a za jugoistočnu Europu, Branko Brumen iz Slovenije, Aleksandar Kovačević i Raduško Janković predstavnici FECC-a Srbije i puhački orkestar – HKUD „Seljačka sloga“ Trebižat).

U povorci sudjeluju dječji sastav, juniorke, kadetkinje A, kadetkinje B i seniorke čapljinskih mažoretkinja, a pored njih ulicama grada će prodefilirati Karnevalska udruga ''Maks'' Nova Gradiška, Karnevalsko društvo ''Prolog'' Ljubuški, Halubajke Viškovo, Kumpanija z Halubija, Karnevalska udruga ''Zora'' Struge/Gorica, Čivijaški karneval Šabac, Stolačke mažoretkinje, Maškarska družba ''Pokladari'' Trebižat, Širokobriješke mažoretkinje, Maškarska udruga ''Krnjeval'' Brist, Karnevalska udruga ''Bobanovo selo'', Veseli Old timeri i Karnevalska bateria Sarajevo.

Po dolasku na Trg kralja Tomislava u 21:00 sat svi sudionici Karnevala predstavit će se publici, nakon čega slijedi proglašenje Kraljice karnevala i njenih dviju pratilja.

U 22:30 sati započinje koncert Jelene Rozge, koja je najavila izvrsnu zabavu do kasnih večernjih sati.

Kopirati
Drag cursor here to close