Split - Mostar

Doputovali biciklima u Mostar: Zabavili se u noćnim klubovima i ''pomeli'' kladionicu

Lifestyle / Flash | 31. 10. 2014. u 09:48 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivan Bačelić-Grgić(24) iz Šibenika te Dino Zaklan(26) i Toni Karabatić(25) iz Splita odlučili su se na neobičan put biciklima. Krenuli su iz grada podno Marjana do Mostara.

Naime, kako prenosi portal Srednja.hr, trojac se odvažio na avanturu dugu oko 340 kilometara u oba smjera.

Na put su krenuli 24. listopada u 6 sati ujutro po mraku i buri iz Splita otisnula prema Klisu preko Dugopolja na Bisko a zatim prema Cetini koju su prešli bez većih problema.

''Usputna zaustavljanja poput onoga u marketu u Ercegovićima su prolazila uz dobru šalu sa lokalnim stanovništvom koje se začuđavalo nad konačnim odredištem puta. Uz dosta smijeha i šaljivih dosjetki Dino, Ivan i Toni su nastavili svoj proboj prema Mostaru preko Ciste Provo, Lovreća i Imotskog'', navodi portal Srednja.hr dodajući kako je možda i najokrutnija dionica puta za mladiće je bila upravo ova jer su zbog snažne bure razmišljali o problematici dolaska do Mostara.

Nastavilo se hrabro voziti uzbrdo sve do nadmorske visine od 664 metara koja je ostvarena nedaleko od Prološkog blata.

''Umorni i iscrpljeni Dino, Ivan i Toni su ugledali Imotski sa velike visine te se obradovali nizbrdici koja se spuštala nekih 8 km sve do grada. Nakon kratke pauze i odmora u Imotskom uputili su se prema granici s BiH kod Sovića'', navodi se u reportaži i dodaje kako su bili jedini biciklisti u redu za pregled dokumenata.

Nakon granice uslijedilo je 10-tak kilometara užitka ravne ceste sve do Gruda.
''U Grudama je napravljena kratka pauza uz kavu koja je provedena u ugodnom razgovoru sa konobaricom i gostima koji su bili oduševljeni entuzijazmom mladića. A pritom i poprilično neupućeni u uvjete svoga kraja. Naime na Tonijev upit kakav je put preostalih 40km do Mostara dobili su odgovor da je poprilično lagan i ravan, s druge pak strane Tonijev prijatelj je najavio križni put do Širokog Brijega. Oprečne informacije su podijelile i tim pa je pala i oklada. Dino je tvrdio da će u Mostar doći u 10 sati navečer, dakle 4 sata nakon polaska iz Gruda, dok je Toni tvrdio nošen informacijama gostiju da će trebati 2 sata'', pišu biciklisti.

Navode kako je posljednja dionica puta do Mostara bila najteža.

''U uvjetima slabe vidljivosti je bilo od neopisive važnosti držati se blizu i ne voziti prebrzo. Kolona je sporo napredovala prema Širokom Brijegu dok se čulo zavijanje vukova pa je Ivan dobacio i pošalicu sa konotacijom na popularnu gospođu Lasić i njen obračun sa tim životinjama, a uskoro se u daljini mogao vidjeti i križ iznad Mostara što je ohrabrilo naše putnike'', navodi s eu tekstu i dodaje kako je nakon dugotrajnog probijanja kroz mrkli mrak ekspedicija došla do Širokog Brijega.

Kao što su momci rekli tako je i bilo, ravna dionica je pratila Dina, Ivana i Tonija dobrih 12-tak kilometara. Nakon toga uslijedio je mukotrpan uspon na posljednje brdo prije Mostara. Bura koja je momke poštedjela svojih naleta još od Imotskog je odjednom opet pokazala svoje mrzlo lice. Niska temperatura, mrak i jak vjetar su pratili ekspediciju na njihovom usponu. Nakon pola sata u tim uvjetima izbili su na nizbrdicu koja se spuštala sve do središta Mostara.

''Ulazak u grad je pobudio osjećaje kao da su upravo osvojili Rim pa je odlučeno da se to odmah proslavi večerom prije nego se upute do Tonijevog prijatelja koji im je ponudio smještaj u gradu budući da tu studira i radi'', navodi portal Srednja.hr.

Nakon dolaska u Mostar bicikli su se okrijepili, pripremili za izlazak, a boravak im je, nakon mamurnog jutra, uljepšao i dobitak na kladionici. Kako su se proveli pročitajte u reportaži samih biciklista.

Kopirati
Drag cursor here to close