Svi je radimo

Greška kojom uništavamo kupaće kostime

Lifestyle / Flash | 25. 06. 2017. u 08:01 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pronaći savršeni kupaći kostim nije lak zadatak, a kada nađete onaj s kojim ste zadovoljni poželjno je učiniti sve kako biste mu produljili ''rok trajanja''.

Ne prebacujte mokri kupaći kostim preko štrika, ograda i drugih mjesta izloženih direktnom suncu jer ovaj postupak razvlači tkaninu kupaćeg kostima, savjetuje Zadovoljna.hr.

Najbolji način da održite svoj kupaći kostim postojanim jest da ga operite s nježnim deterdžentom te posušite na ravnoj površini.

ŠTO VAM JE POTREBNO?
Nježan deterdžent ili dječji šampon i čist suh ručnik.

ŠTO TREBATE NAPRAVITI?
1. Nježno nasapunajte kupaći kostim s deterdžentom ili dječjim šamponom pa vodom isperite sav klor, znoj ili morsku vodu iz njega.

2. Položite čist kupaći kostim na ručnik na neku ravnu površinu i smotajte ga. Odmotajte ručnik i ostavite kupaći kostim da se suši.

3. Izbjegavajte izlaganje kupaćeg kostima direktnim sunčevim zrakama koje mogu oštetiti tkaninu, već ga stavite na neko mjesto u hladovinu.

ZAŠTO PALI OVAJ TRIK?
Motanje u ručniku upiti će višak tekućine iz kupaćeg kostima, a sušenje na ravnoj površini spriječit će rastezanje tkanine. Najbolje je pustiti da se kupaći kostim suši na ravnoj površini kako bi zadržao svoj oblik što je dulje moguće.

Kopirati
Drag cursor here to close