Grad sunca

Hercegovački aqua park otvara vrata do kraja mjeseca

Lifestyle / Flash | 08. 07. 2017. u 10:11 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistički kompleks "Grad sunca" kod Trebinja uskoro će otvoriti vrata za prve posjetitelje, kojima će biti na raspolaganju atraktivni sadržaji - bazeni, hoteli, spa-centar, dino-park i drugi moderni objekti.

U Kompaniji "Swisslion" Srni je potvrđeno da je ostalo završiti još neke detalje i da će Aqua-park biti otvoren u drugoj polovini ovog mjeseca.

U Aqua-parku, čija je površina 78.000 metara kvadratnih, bit će smješten luksuzni brod "Galija" dužine 45 i širine 12 metara sa spa-centrima, restoranom i apartmanima, šest bazena, sedam tobogana za djecu i šest za odrasle, te tri moderne dječje igraonice.

Cijena ulaznica još nije utvrđena, a prema neslužbenim informacijama bit će između 10 i 15 KM po osobi.

U kompleksu "Grada sunca" najveća atrakcija je dino-park u kojem je smješteno 15 replika dinosaura u prirodnoj veličini, kao i splash safari sa 18 vrsta životinja - žaba, morskih konjića, medvjedića.

U narednim fazama, kako je ranije najavljeno, u kompleksu "Grada sunca" bit će izgrađeno naselje, a treća faza će obuhvatiti izgradnju pratećih objekata – klinički centar i luksuzno naselje, jedinstvene u regiji.

Kopirati
Drag cursor here to close